آشنایی با مدیریت سرمایه
برای مدیریت سرمایه و کسب درآمد باید از تمرکز بالایی برخوردار باشید از این رو بهتر است در ساعاتی که بازار فعالیت زیادی ندارد به استراحت بپردازید.
مدیریت سرمایه و کسب درآمد اولین هدف افراد برای حضور در بازار های مالی می باشد. هر شخصی با توجه به وضعیت خود (مسائل خصوصی، میزان سود دهی و …) یکی از بازارهای مالی را برای سرمایه گذاری انتخاب می کند. به این نکته توجه کنید که ورود به بازارهای مالی اعم از (ارز، طلا، نفت و … ) بسیار آسان است. میزان سودآوری و بازدهی سرمایه گذاری در این بازارها گاهی تا صدها برابر می باشد. اما به این نکته دقت کنید که ذات بورس شرایطی را ایجاد می کند تا قانونگذار ضوابط و مقرراتی را تعیین کند. گاهی اوقات این قواعد از چشم افراد پنهان باقی می ماند. شاید فکر کنید بازار بورس فضایی برای رقابت افراد با یکدیگر می باشد اما افراد با خودشان در زمینه ی دانش، ویژگی های روحی و … رقابت دارند.
شرایط موفقیت و مدیریت سرمایه در بورس
هر شخصی در صورتی می تواند در مدیریت سرمایه بازار بورس به موفقیت برسد که سه قانون را رعایت کنند این سه قانون عبارتند از: علم و تجربه، مدیریت سرمایه و دیدگاه روانشناسی در صورتی که سرمایه گذار هر یک از این قوانین را نادیده بگیرد یا در عمل به اصول آن کوتاهی کند خود زیان خواهد دید. توجه کنید که این آموزش ها یک قسمت جزئی از کل آموزشات لازم بورس می باشد. به همین جهت سعی کنید برای بدست آوردن سود، تمرکز و دقت خود را بالا ببرید.
احتمالات بورس
مدیریت سرمایه چگونه می تواند از اصول و احتمالات در بورس استفاده کند؟
برای مدیریت سرمایه بهتر است از ریاضیات استفاده کنید. ریاضیات می تواند موجب سودآوری شما شود یا روند بازار را در جهت دیگر تغییر دهد. همان طور که قبلا نیز گفته شد برای کسب موفقیت در بازار بورس نیاز به سه قانون اصلی داریم چنانچه به هر کدام از این عوامل توجه نشود ممکن است کل سرمایه خود در بورس را از دست بدهید. به عنوان مثال چنان چه سرمایه گذار در خرید و فروش خود به دو عامل علم و دیدگاه روانشناسی توجه کند اما مدیریتی در سرمایه گذاری خود نداشته باشد و بیشتر از بودجه خود تحت تاثیر هیجانات اقدام به سرمایه گذاری کند. تمام سرمایه خود را از دست خواهد داد.
عوامل موثر در احتمالات بورس
یکی دیگر از عواملی که در مدیریت سرمایه باید به آن توجه کنید میزان کارمزد کارگزاری و تفاوت نرخ خرید و فروش می باشد. به عنوان مثال ممکن است شرایطی به وجود آید که شما در بازی شیر و خط بازی کنید شانس برنده شدن شما با رقیبتان در این بازی برابر است . حال آن که شرایط در بازار بورس کاملا متفاوت است شما شانس برابری را ندارید زیرا در هر معامله مبلغی به عنوان کارمزد پرداخت می کنید بدین ترتیب در طولانی مدت شما بخش زیادی از سرمایه ی خود را از دست خواهید داد. به همین علت باید استراتژی را در بازار بورس به کار ببرید که شانس پیروزی شما را بیشتر از 50 درصد کند علاوه بر این باید میزان مبلغی که در بازار بورس سرمایه گذاری می کنید را در نظر بگیرید.
یک مثال برای مدیریت سرمایه در بورس
یک مثال برای مدیریت سرمایه و احتمالات بورس همان بازی شیر و خط است. اگر فرد A 1 دلار و رقیب وی 10 دلار سرمایه داشته باشد در این بازی با هر خط A یک سنت برنده می شود و با هر شیر یک سنت بازنده می شود. A درصورتی بازنده می شود که 1000 شیر به صورت پشت هم بیاورد و B زمانی بازنده می شود که 100 شیر بیاورد. حال اگر کارگزاری کارمزدی از A و B دریافت نکند. A با هر خط 25 سنت برنده و با هر شیر 25 سنت بازنده می شود بدین ترتیب A با 4 شیر پشت هم و B با 40 خط پشت هم سرمایه ی خود را از دست می دهد. با این مثال کاملا مشخص می شود که شانس از دست دادن سرمایه ی A 10 برابر B می باشد.
نتیجه گیری مثال A و B
همان طور که در نتیجه گیری مثال قبل مشخص است برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید با یک مدیریت سرمایه قوی وارد بازارهای مالی شد. احتمال مثال A و B در بازار فارکس کاملا عینیت دارد. هر فردی که با سرمایه ی اندک وارد بازارهای مالی شود به احتمال زیاد ضرر می کند. به همین جهت برای افزایش شانس موفقیت در بازارهای مالی باید با سرمایه زیاد و لوریج کم وارد بازارهای مالی شوید تا دچار ضرر نشوید.
دراو داون
نحوه ی اندازه گیری بازگشت ضرر
دراو داون از قواعد مدیریت سرمایه می باشد و به منزله ی بالاترین میزان سقوط سرمایه از مقدار حداکثری می باشد. کمیت دراو داون درصد می باشد. برای نمونه اگر یک سرمایه گذار 30000 هزار دلار سرمایه داشته باشد چنان چه 5000 دلار ضرر کند سرمایه ی آن 25000 دلار می شود بدین ترتیب 17 درصد ضرر کرده است. برای این که سرمایه گذار بتواند سرمایه ی اولیه ی خود را باز گرداند و ضرر را جبران کند باید بیشتر از 17 درصد سود کند. یک سرمایه گذار 30000 دلار سرمایه دارد طی یک معامله سرمایه وی به 15000 دلار کاهش پیدا می کند یعنی اندازه ی 50 درصد ضرر می کند حال برای جبران ضرر باید سرمایه ی خود را به دو برابر افزایش دهد یعنی باید در معامله ی آتی 100 درصد سود کند. بدین ترتیب اگر سرمایه گذار 20 درصد دراو داون داشته باشد باید 25 درصد سود کند. سرمایه گذار باید در حفظ سرمایه و عدم ضرر کوشا باشد.
قواعد نسبت سود به ضرر
رعایت نسبت سود به ضرر یکی دیگر از قوانین مدیریت سرمایه می باشد. قبل از انجام هر معامله ای باید برآورد کنید که میزان سود احتمالی از آن معامله چقدر است و شما برای بدست آوردن این میزان سود حاضرید بر روی چه مقدار از سرمایه ی خود ریسک کنید. به این نکته توجه کنید که عاقلانه نیست برای سود 1000 دلاری سرمایه ی 6000 دلاری خود را به خطر بیندازید. براساس اصول مدیریتی میزان ریسک در هر معامله باید نصف میزان سود باشد. بدین ترتیب اگر در یک معامله 30 درصد ضرر مشخص شده است در کمترین حالت ممکن باید 60 درصد سود در نظر بگیرید. اگر در معاملات خود نتوانستید این نسبت را رعایت کنید هرگز وارد آن معامله نشوید.
تعیین حد ضرر
حداکثر میزان ضرر بر اساس سرمایه اولیه چقدر است؟ (تعیین حد ضرر)
آن چیزی که موجب از بین رفتن سرمایه ی معامله گران مبتدی می شود عدم مدیریت سرمایه می باشد. سرمایه گذاران مبتدی برای معاملات خود حد ضرر تعیین نمی کنند و یا به صورت متوالی معاملات زیان ده انجام می دهند بدین ترتیب کل سرمایه ی خود را از دست می دهند. تعیین حد ضرر موجب می شود سرمایه ی اولیه حفظ شود و میزان ضرر تا حداقل ممکن کاهش پیدا می کند. ممکن است سرمایه گذاران چندین معامله انجام دهند که با نگذاشتن حد ضرر به سود قابل توجهی برسند اما در نهایت ممکن است در یک معامله بازار روند صعودی خود را نداشته باشد وسرمایه گذار متحمل ضرر سنگینی شود.
معاملات زیان ده
مدیریت سرمایه با عدم انجام معاملات زیان ده
زمانی که معامله گر هیچ گونه مدیریت سرمایه ندارد و بدون هدف مدام معاملات متوالی پر ضرر انجام می دهد سرمایه ی خود را از دست می دهد. برای جلوگیری از ضرر باید حد ضرر را از 3 درصد سرمایه کمتر در نظر بگیرید. چنانچه 2 معامله یا چندین معامله را به صورت همزمان انجام می دهید حد ضرر باید از 6 درصد کمتر باشد. اگر شما یک سرمایه ی 1000 دلاری دارید نباید بیشتر از 30 دلار ضرر کنید علاوه بر این چنانچه معاملات دیگری نیز انجام می دهید میزان ضرر شما از 60 دلار نباید بیشتر باشد. سرمایه گذاران باید با توجه به شرایط خود و نوع دارایی حد ضرر را تعیین کنند. به عنوان مثال اگر متوجه شدید حد ضرر شما در روز یا هفته افزایش پیدا کرده است بلافاصله از معاملات خارج شوید و روی استراتژی و معاملات خود یک بازنگری داشته باشید. سرمایه گذار پس از پیدا کردن نقاط ضعف خود می تواند دوباره به معاملات برگردد.
سرمایه گذاران در معاملات خود چه اشتباهاتی می کنند؟
- نداشتن علم در مدیریت سرمایه: زمانی که سرمایه گذاران مبتدی بدون هیچ گونه آموزش و آگاهی وارد بازار بورس می شوند ضرر می بینند. معامله در بازارهای مالی اعم از بازار ارز و … نیاز به دانش و تجربه ی بالا دارد.
- معاملات هیجانی: چنانچه معامله گران در بازارهای مالی دچار احساسات و هیجانات شوند حتما معاملات انجام شده پر ضرر خواهد بود زیرا هیچ تفکر و استراتژی خاصی در معاملات وجود ندارد. در معاملات احساسی ممکن است احساسات مختلفی دخیل باشد اما طمع برای سود بیشتر یکی از دلایل اصلی معاملات هیجانی می باشد. به این نکته توجه کنید که در بازارهای مالی نباید ضرر کنید به همین جهت با شناسایی احساسات خود از بروز هیجانات غیرمنطقی جلوگیری کنید.
- انجام معاملات با تعداد بالا: سرمایه گذاران مبتدی تصور می کنند با انجام معاملات زیاد می توانند به مدیریت سرمایه خود بپردازند. حتی معامله گران بازارهای مالی و بورس نیز نمی توانند بر تمام ابعاد بازار نظارت کنند.
نکاتی که موجب اشتباه در معاملات و مدیریت سرمایه می شود
- حجم بالای معاملات: ریسک سرمایه گذاری و ضرر آن با افزایش حجم معاملات افزایش پیدا می کند. چنانچه مدیریت سرمایه و حجم معاملات را نداشته باشید متحمل ضرر سنگینی می شوید.
- اعتماد به نظرات دیگران: از استراتژی معاملاتی دیگران بدون شناخت و آگاهی الگوبرداری نکنید. سرمایه، دیدگاه و اهداف هر شخصی نسبت به دیگری کاملا متفاوت است. هر سرمایه گذاری مسئول حساب خود است حتی اگر از فرد دیگری در معاملات الگوبرداری کند. مگر اینکه کل حساب خود را به شخص دیگری واگذار کند. حد المقدور سعی کنید که مطابق با استراتژی خود عمل کنید.
زمان مناسب برای معامله
برخی از سرمایه گذاران مبتدی از ساعات مناسب معامله خبر ندارند از این رو معامله گران دچار اشتباه می شوند. برای یک مدیریت سرمایه درست باید به ساعات معامله توجه کنید.ارزهای کشورهای اروپایی در مقایسه با دلار، در ساعات توکیو نوسان چندانی ندارند نباید در این ساعات انتظار سود قابل توجهی داشته باشید. در ساعات اولیه ی بازار لندن نوسانات کوتاه بازار نباید شما را تا اندازه ای درگیر کند که از نوسانات سنگین تر عقب بمانید.
معایب مشخص نکردن حد ضرر در مدیریت سرمایه
سرمایه گذاری که حد ضرر خود را به هنگام مدیریت سرمایه و معاملات مشخص نمی کند به منزله ی این است که هیچ حدی برای اشتباه معاملات خود در نظر نمی گیرد. هر انسانی ممکن است در کار خود دچار خطا و اشتباه شود حد ضرر از بروز فاجعه جلوگیری می کند. حتما قبل از معامله حد ضرر را تعیین کنید برخی از معامله گران تحت تاثیر احساسات حد ضرر تعیین نمی کنند. اگر در هنگام معامله حد ضرر خود را تغییر دهید ضرر بیشتری خواهید دید. هیچ وقت خلاف روند معامله حد ضرر خود را افزایش ندهید.
نداشتن مدیریت سرمایه و سیستم معاملاتی
چنانچه سرمایه گذاران مبتدی هیچ گونه مدیریت سرمایه و استراتژی خاصی در معاملات خود نداشته باشند برای انجام معاملات به احساسات و هیجانات خود اکتفا می کنند. استراتژی معاملاتی به سرمایه گذار یک دیدگاه برای آنالیز قیمت ها می دهد. شاید استراتژی شما رایانه ای نباشد اما حتما باید یک روشی برای معاملات خود تعیین کنید. استراتژی سرمایه گذار باید قابلیت آنالیز بازار، سود دهی و … را داشته باشد. چنان چه در استراتژی تعیین شده یکی از موارد گفته شده نباشد سرمایه گذار تمام سرمایه ی خود را از دست خواهد داد.
معاملات نادرست در مدیریت سرمایه
- یک ارز خریداری کنید نه یک جفت: در هنگام خرید و فروش ارز معمولا یک جفت ارز معامله می شود. با تحلیل های تکنیکال نمی توانید متوجه شوید یک جفت ارز به چه سمت و سویی حرکت می کنند. احتمال دارد تحلیل های انجام شده یک موقعیت متفاوتی را برای ارز دیگر ایجاد کند.
- خرید و فروش برخلاف روند: به طور کل استراتژی های معاملاتی در مدیریت سرمایه برای شناسایی حرکت بازار می باشد. چنانچه همگام با روند اصلی معاملات خود را انجام دهید حتما سود خواهید کرد. تا زمانی که معاملات شما سود آور می باشد براساس روند اصلی حرکت کنید و جهت خود را تغییر ندهید.
خروج از بازار مالی
خروج از بازار مالی به علت عدم مدیریت سرمایه
خروج غیر اصولی از بازار سرمایه: اصولا یک سرمایه گذار مبتدی به علت نداشتن روانشناسی معاملاتی و مدیریت سرمایه به محض مواجه با سود و زیان های اندک از بازار بورس خارج می شود. سرمایه گذار تلاش می کند خلاف مسیری که قبلا طراحی کرده است حرکت کند. سرمایه گذار به علت تفکر اشتباه ظرفیت سودآوری دارایی خود را با سود و زیان های متعدد از دست می دهد و زمانی که روند بازار را می بیند خود را سرزنش می کند که احتمال دارد مجددا دچار ضرر شود.
انجام معاملاتی با اهداف کوچک
پیروی از معاملاتی با اهداف کوچک: برخی از سرمایه گذاران با هدف سود کم وارد بازار سرمایه می شوند از این رو به دلیل عدم مدیریت سرمایه حد ضرر و سود کمی برای خود در نظر می گیرند. در اکثر اوقات مبلغ حد ضرری که تعیین کرده اند از حد سودشان بیشتر است. حال نکته ای که وجود دارد این است که بازار سرمایه در کوتاه مدت بازدهی مناسبی ندارد. معاملاتی با اهداف کوتاه مدت دارای ریسک سود بالایی می باشند. اگر فردی در یک معامله برای خود 10 پیپ حد سود و زیان در نظر بگیرد چنانچه بازار با 7 پیپ کمی جهت حرکتی خود را تغییر دهد ضرر می کند. برای رسیدن به سود در بازار سرمایه باید حرکت بازار 13 پیپ باشد. با یک حساب سرانگشتی متوجه قیمت نزدیکتر به خود می شوید.
انجام معاملات ساده
تفکر معاملاتی قله و ساده انگاری در معاملات
- تفکر معامله بر اساس کمال گرایی: برخی از سرمایه گذاران کمال طلب هستند و قصد دارند از یک روند به طور کامل استفاده کنند این افراد مدیریت سرمایه ندارند. افراد کمال طلب همیشه به دنبال قله ها و درها هستند اما غافل از این که بازارهای مالی نسبی هستند و همیشه امکان ایجاد دره ها و قله های جدید وجود دارد. برای به دست آوردن یک سود منطقی به این نکته توجه کنید که نمی توانید به تمام ابعاد بازار تسلط داشته باشید.
- ساده انگاری: در بسیاری از قواعد و اصول مدیریت سرمایه تاکید بر معاملات ساده و بدور از پیچیدگی است. در کنار اینکه معاملات ساده بازدهی و سود بالایی دارند به این نکته توجه کنید که ساده انگار بیش از حد موجب ضرر می شود.
اطمینان کاذب به روش اشتباه
عدم انجام معامله در زمان خبرهای داغ و اعتماد کاذب
- عدم انجام معامله در زمان خبر: به هنگام انتشار اخبار اقتصادی بازار با نوساناتی مواجه می شود که هر سرمایه گذاری را برای کسب سود بیشتر تحریک می کند. در این مواقع اصول مدیریت سرمایه توصیه می کند در صورتی که به موضوع خبر و تجرکات پس از آن اشراف ندارید از انجام معامله خودداری کنید.
- اطمینان کاذب به روش اشتباه: برخی از سرمایه گذاران چنان چه در یکی دو معامله سودی می برند به یک روش معاملاتی اطمینان پیدا می کنند و حتی اگر در معاملات بعدی ضرر هم ببینند آن روش را ادامه می دهند. این افراد مدام با خود می گویند که این روش جواب خواهد داد اما روش انتخابی آن ها یا کارایی خود را از دست داده است یا به درستی مورد امتحان قرار نگرفته است. شما باید در مورد استراتژی خود آگاهی کامل داشته باشید و مدام آن را آپدیت کنید.
استاپ لاس یا حد ضرر در کارگزاری
عدم تایید گزینه استاپ لاس یا حد ضرر در کارگزاری
سرمایه گذاران مبتدی به علت عدم آگاهی از مدیریت سرمایه ممکن است گزینه استاپ لاس را در کارگزاری خود فعال نکرده باشند. این افراد زمانی که دارایی خود را در خطر می بینند خود به صورت دستی از معامله خارج می شوند اما باید حساب حوادث ناگهانی را نیز داشته باشید. ممکن است به یکباره دسترسی شما به اینترنت و تلفن قطع شود و یا قیمت ها به طور ناگهانی تغییر کنند آنگاه شما خیلی بیشتر از آنچه تصور می کردید ضرر می کنید و این بار هیچ کس پاسخگوی زیان شما نخواهد بود. همان زمانی که اقدام به انجام معامله می کنید دستور زیان خود را باز کنید. بدین ترتیب معاملات خود را به نوعی بیمه می کنید.
عدم تمرکز بر روی معاملات باز
یکی از عوامل مهم در مدیریت سرمایه توجه و تمرکز دقیق بر روی معاملات و قیمت ها می باشد. رصد مداوم بازار کار کسالت آور و خسته کننده ای است اما چنان چه به قیمت ها و بازار توجه نداشته باشید با عواقب بدی مواجه می شوید. سعی کنید روی سه یا چهار معامله تمرکز کنید و از انجام معاملات متعدد بپرهیزید. شاید سود بیشتری از این معاملات نصیب شما شود یا ضرر کمتری از عدم موفقیت معامله ببینید. هرگز در بازار بورس احساسی تصمیم گیری نکنید.
عدم تفسیر درست اخبار در مدیریت سرمایه
گاهی اوقات افرادی که از مدیریت سرمایه اطلاع درستی ندارند تفسیر های نادرستی از انتشار یک خبر ارائه می دهند. این تفسیر غلط ناشی از عدم دانش کافی یا عدم تجربه از بازار بورس می باشد. شما ممکن است از دانش خوبی برای تحلیل خبرها برخوردار باشید اما چنانچه تجربه کافی در این زمینه نداشته باشید ضرر خواهید دید. تا زمانی که تجربه درستی از بازار کسب نکرده اید از انجام معامله پرهیز کنید.
مدیریت سرمایه تحت تاثیر نوسان قیمت ها و اتکا به شانس
- نوسان قیمت: سرمایه گذاران مبتدی تحت تاثیر افزایش و کاهش ناگهانی قیمت ها قرار می گیرند و بدین ترتیب استراتژی خود را فراموش می کنند. این اتفاق زمانی که تحولات بازار شدت بیشتری دارد بیشتر اتفاق می افتد. در این هنگام سرمایه گذار تصور می کند می تواند از شرایط به وجود آمده سود زیادی ببرد اما به دلیل تجربه ی ناکافی متحمل ضرر سنگینی می شود. پس از این که شخص ضرر زیادی در معامله ی خود می بیند تازه متوجه ی اشتباه خود می شود.
- اعتماد به شانس در معاملات: در اصول مدیریت سرمایه اتکا به شانس و اما و اگر هیچ توجیهی ندارد. برای موفقیت در معاملات بازار بورس باید به دانش، تجربه و مدیریت آگاهانه اتکا کرد. هرگز بر اساس شانس وارد یک معامله نشوید.
عدم شجاعت کافی
برخی از افراد در بورس بسیار محافظه کار می باشند و با وجود اینکه استراتژی که به کار بردند جواب می دهد باز هم به دنبال قیمت های بهتری هستند. این افراد احتمالا تجربه ی سختی در معاملات گذشته ی خود داشتند به همین دلیل اکنون بازار را به مدت طولانی رصد می کنند اما در زمان مساعد وارد معامله نمی شوند. وقتی بازار در جهت مناسب حرکت می کند متوجه ی اشتباه خود می شوند و افسوس می خورند. این افراد علاقه ی زیادی به آنالیز بازار بدون انجام معامله دارند.
تمرکز و زمان کافی در معاملات
یکی از ارکان اصلی مدیریت سرمایه در بورس داشتن تمرکز و زمان کافی می باشد. اگر استراتژی شما پس از معاملات این است که معامله ی خود را زیر نظر بگیرید باید مدت زمان مورد نیاز را محاسبه کنید. اما آیا واقعا می شود بازار را به طور کامل برای مدت طولانی زیر نظر گرفت؟ بسیاری از افراد هم با وجود این که می دانند این کار امکان پذیر نیست سعی می کنند نظر خود را به بازار تحمیل کنند. این افراد به دلیل عدم تمرکز در معاملات خود دچار زیان می شوند.
مدیریت سرمایه با توجیه معاملات
برخی از سرمایه گذاران به جای این که مدیریت سرمایه ی خود را به صورت آگاهانه انجام دهند. با توجیهات غیر منطقی سعی می کنند استراتژی نادرست خود را صحیح جلوه دهند. سرمایه گذار با توجیه، عوامل اصلی را فراموش می کند و عوامل فرعی را مهم می پندارد. در بسیاری از موارد مدام به خود می گوید که این آخرین اشتباه وی می باشد اما باز هم این اشتباه را تکرار می کند و دائم معاملات سود دهی که انجام داده است را به یاد می آورد. توجیه غیر منطقی استراتژی برای معاملات فقط یک دستاورد دارد آن هم از دست دادن سرمایه می باشد.
تعمیم نادرست قیمت ها
در مدیریت سرمایه و معاملات بازار بورس یک فرضیه وجود دارد و آن این است که قیمت برخی از کالاها و ارزها با یکدیگر ارتباط نزدیکی دارند. نکته ای که وجود دارد این است که برخی از افراد براساس این فرضیه چندین فرضیه ی غلط دیگر نیز مطرح می کنند. به عنوان مثال با وجود اینکه میدانیم یورو به پوند و یورو به دلار حرکات نزدیک به هم دارند. نمی توان اطمینان پیدا کرد که همیشه بازار به این شکل حرکت می کند. برخی از معامله گران مبتدی با تکیه به روند بازار یک جفت ارز، استراتژی مشابهی برای یک جفت دیگر ارز طراحی می کنند که کاملا غلط است. تعمیم قیمت های کالاها و دارایی های بورس کاملا غلط است این کار فقط توسط سرمایه گذاران مبتدی انجام می شود.
شناخت جهت بازار
مدیریت سرمایه با شناخت جهت بازار
تمام سرمایه گذاران برای داشتن یک مدیریت سرمایه ی آگاهانه جهت آینده ی بازارهای مالی را پیش بینی می کنند. امکان دارد شما با توجه به آموزش هایی که دیده اید جهت آینده ی بازار را به درستی تشخیص دهید اما به علت ورود نادرست به بازارهای معاملاتی ممکن است زیان ببینید. به هیچ وجه تحت تاثیر جهت بازار قرار نگیرید اجازه دهید استراتژی که به کار برده اید سیگنال ورود به معاملات را برای شما صادر کند. به احتمال زیاد شما جهت بازار را درست انتخاب کرده اید اما در زمان ورود به معاملات دچار مشکل می شوید.
جزئیات زیاد گمراه کننده هستند
یک سرمایه گذار حرفه ای برای مدیریت سرمایه و انجام معاملات سودآور باید به جزئیات توجه داشته باشد اما توجه بیش از اندازه به جزئیات، استفاده از تحلیل ها و اندیکاتورها موجب اضطراب سرمایه گذار می شود. برای انجام معاملات سودآور از یک یا دو استراتژی و اندیکاتور استفاده کنید. تا حد امکان به روش های سرمایه گذاران دیگر توجه نکنید. اگر استراتژی شما موفقیت آمیز باشد نباید به روش های دیگران توجه کنید.
مدیریت سرمایه آگاهانه با پذیرفتن اشتباه
در اصول مدیریت سرمایه نپذیرفتن اشتباه هیچ جایگاهی ندارد. زمانی که سرمایه گذار اشتباه استراتژی خود را نمی پذیرد و به طور مداوم یک اشتباه را تکرار می کند به طور مداوم نیز متضرر می شود. بازارهای مالی محلی برای قدرت نمایی نیست. هیچ گاه استراتژی خود را با یک سرمایه گذار دیگر هماهنگ نکنید. سرمایه گذاران باید خود را با بازار هماهنگ کنند. اشتباهات خود را بشناسید بپذیرید و از آن ها عبرت بگیرید. اولین مرحله برای رسیدن به موفقیت شناسایی اشتباه می باشد.
تفکر یک شبه پولدار شدن
تفکر یک شبه پولدار شدن را کنار بگذارید
به نظر شما به چه کسی پولدار می گویند؟ اگر حسابتان پر پول باشد پولدار می شوید؟ معمولا سرمایه گذاران مبتدی به این سوالات نمی توانند پاسخ درستی بدهند چون با مدیریت سرمایه آشنا نیستند. آن ها از یک طرف آرزوهای بزرگی دارند و از طرفی دیگر نمی دانند مسیر رسیدن به این آرزوها چیست. احتمال این که یک حساب 100 هزار دلاری نابود شود یا به چندین میلیون دلار برسد یک به صد می باشد. سرمایه گذاران مبتدی این مثال را درک نمی کنند و در هر معامله به دنبال کسب سود می باشند. بسیاری از سرمایه گذاران حرفه ای معتقدند که بازار ارز سودآوری بالایی دارد اما این بدان معنا نیست که با چند معامله شما میلیون ها دلار بدست می آورید. برای رسیدن به موفقیت باید صبر کنید علاوه بر این مجموع سودهای شما از زیانتان باید بیشتر باشد. در معامله های خود تمرکز کنید و مدام استراتژی خود را تغییر دهید.
با مدیریت سرمایه درست از ضرر نترسید
ترس یک شمشیر دولبه در مدیریت سرمایه می باشد. ترس از یک سو مانع از بلند پروازی در معاملات می شود و از سوی دیگر اگر این ترس بیش از اندازه باشد مانع موفقیت شما در معاملات می شود. شاید معامله شما وارد ضرر شود اما نترسید و مطابق با استراتژی خود حرکت کنید. اگر با برنامه ریزی طولانی مدت و با اهداف تعیین شده وارد معامله شدید نترسید زیرا ترس مانع از دستیابی به سود می شود. با بازار منطقی برخورد کنید و اجازه ندهید هیجانات و احساسات برای شما تصمیم گیری کنند.
نسبت سود و زیان
نسبت های ریسک به ریوارد
- ریسک به ریوارد: شما هیچ وقت اقدام به معامله ی کالایی که ضررش از سود آن بیشتر است نمی کنید اما اگر مطابق با اصول مدیریت سرمایه از لوریج استفاده کنید آنگاه می توانید وارد این نوع از معاملات نیز شوید. معاملاتی که حد سود آن از حد ضررشان کمتر است عاقلانه نیستند. سعی کنید که معاملاتی را انجام دهید که نسبت ضرر به سود آن 1 به 5/1 یا بیشتر باشد.
فرضیات غلط
- فرضیات نادرست: یکی از عوامل زیان آور مدیریت سرمایه تکیه بر فرضیات اشتباه می باشد. برخی از بازارهای مالی مانند بازارهای ارز با وجود اینکه براساس قواعد و اصول خاصی هستند اما هیچ قاعده و قانونی در آن همیشگی و دائمی نیست. ممکن است بر اساس وقایع و اخبار های اقتصادی، سیاسی و … نوسانی در بازار گذشته ایجاد شده باشد اما دلیلی نمی شود این اتفاق در آینده نیز تکرار شود. همیشه در بازارهای مالی بر اساس استراتژی خود که مبنای علمی دارد عمل کنید. از فرضیاتی که هیچ گونه پایه و اساسی ندارند پیروی نکنید.
شایعات در بازارهای مالی
مدیریت سرمایه با شایعات
شایعات ،عاملی برای حرکت قیمت ها و جلوگیری از راکد ماندن بازارهای مالی می باشد و به عنوان یکی از آیتم های مدیریت سرمایه از آن ذکر می شود. گاهی اوقات بازار مالی هیچ توجهی به شایعات نمی کند و بر اساس اصول قبل حرکت می کند در این مواقع به شایعات اعتنا نکنید و مطابق با استراتژی خود حرکت کنید حتی اگر شایعات درست باشند. برای این که بتوانید در بازارهای مالی به موفقیت برسید به واقعیات بازارهای مالی توجه کنید و سعی کنید استراتژی معاملاتی خود را براساس فرضیات واقعی تنظیم کنید. بدین ترتیب اگر در این بازار متضرر نیز شوید بازهم هیچ جای نگرانی وجود ندارد چون شما کار درست را انجام داده اید.
سرعت بازار مالی
با سرعت بازار دچار استرس نشوید
گاهی اوقات بازار به دلایل مختلف با سرعت شدید یا کند حرکت می کند. چنان چه با مبانی مدیریت سرمایه آشنا باشید می دانید که نباید فریب سرعت بالای بازارهای مالی را بخورید. سرعت بالای بازارهای مالی به منزله ی حرکت بازار به آن جهت به صورت همیشگی نیست این موضوع یکی از عواملی است که موجب زیان رسیدن افراد مبتدی می شود. ممکن است شما براساس دانش خود پیش بینی کنید که بازار دو روز دیگر به یک نقطه مشخص می رسد اما ناگهان متوجه می شوید که بعد از دو ساعت بازار به نقطه ی پیش بینی شده رسیده است. این موضوع هیچ تضمینی نیست برای این که بازار روند خود را به همین شکل ادامه دهد. روندهای که در بازارهای مالی جهت خود را به مدت طولانی حفظ می کنند شیب قیمتی در حدود 45 تا 55 دارند. به این نکته توجه کنید که شما باید طبق برنامه ای که از قبل طرح ریزی کرده اید از بازار خارج شوید.
احساس انتقام و روانشناسی معاملاتی
در اصول روانشناسی معاملاتی انتقام پس از شکست یکی از احساسات معمول سرمایه گذاران می باشد. زمانی که در یک معامله ضرر ناچیزی می بینید آن را به منزله ی شکست ندانید. انتقام موجب می شود که فرد از روی احساسات و برای جبران شکست خود اقدام به یک حرکت عجولانه کند. سرمایه گذاران مبتدی در این مواقع دچار احساسات می شوند و برای بدست آوردن سود بیشتر معاملات بیشتری را ترتیب می دهند. چنانچه در یک معامله متضرر شدید آن را بپذیرید و سعی کنید تا دلایل این ضرر را شناسایی کنید. سعی کنید بعد از ضرر در یک معامله چندین ساعت هیچ معامله ی جدیدی را انجام ندهید.
دوری از ابزار دیجیتال
استراحت و تفریح را فراموش نکنید
برای این که بتوانید همیشه پر قدرت و با تمرکز بالا در بازارهای مالی حضور داشته باشید باید گاهی هم از بازارهای مالی فاصله بگیرید. مطابق با اصول مدیریت سرمایه کار زیاد موجب دلزدگی و خستگی می شود و در نتیجه سرمایه گذار تمرکز خود را از دست می دهد. این بدان معنا نیست که بازار را زیر نظر نگیرید. شما برای تصمیم گیری های بهتر باید استراحت کنید. اگر استراتژی شما به صورتی است که باید شبانه روز بازار را رصد کنید باز هم گاهی از رایانه فاصله بگیرید. در برخی از ساعات روز بازار تحرکات خاصی ندارد در این ساعات استراحت کنید و از تجهیزات دیجیتال فاصله بگیرید. برای بدست آوردن سود بیشتر سلامت خود را به خطر نرسانید. مغز و ذهن شما بالاترین داراییتان می باشد. سعی کنید با استراحت و فعالیت هوشمندانه و سرحال در بازارهای مالی بازدهی کار خود را افزایش دهید.
آیا رویاپردازی کار صحیحی است؟
همان طور که گفته شد در مدیریت سرمایه باید به نسبت ریسک به ریوارد توجه ویژه ای شود اما برخی از سرمایه گذاران مبتدی به این اصل توجه نمی کنند. برخی دیگر از سرمایه گذاران مبتدی نسبت سود به ضررشان بسیار بالا و رویاگونه می باشد. استراتژی آن ها در بازارهای مالی انتخاب ضررهای کوچک و دریافت سودهای زیاد می باشد. نسبت های ضرر به سود آن ها از یک به چهار بسیار بیشتر است. این افراد آنقدر به معاملات سودمند خود توجه نمی کنند تا آن که بالاخره سود معامله صفر می شود و یا مجبور می شوند با ضرر معامله راتمام کنند. این افراد آنقدر ضررهای کوچک را تحمل می کند تا آخر تمام سرمایه خود را از دست می دهند.
اعتماد بنفس مضر
اعتماد به نفس بیش از حد
اعتماد به نفس کاذب یکی از عواملی است که می تواند مدیریت سرمایه شما را تحت تاثیر قرار می دهد. حتما شما هم افرادی را دیده اید که چندین بار در معاملات خود موفق بوده اند و حال تصور می کنند که اوضاع همیشه بر وفق مراد خواهد بود. این افراد به دلیل موفقیت های متوالی تصور می کنند که بازار در دست آن ها است و همیشه می توانند معاملات خوبی داشته باشند. اگر بازار مطابق با میل و استراتژی آن ها حرکت نکند با آن لجبازی می کنند و هیچ استراتژی برای خروج از بحران طرح ریزی نمی کنند. این افراد برای خروج از بحران باید معامله های پر سود گذشته را فراموش کنند. و تلاش کنند در مقابل معامله های پیش رو بهترین تکنیک را به کار ببرند.
مدیریت سرمایه با حفظ آرامش
آرامش یکی از ارکان اصلی مدیریت سرمایه می باشد. زمانی که در زندگی با مشکلی مواجه می شوید هرگز وارد بازار مالی نشوید. بازار مکانی برای بیرون ریزی مشکلات زندگی شما نیست. امکان دارد به علت عدم تمرکز در معاملات خود دچار شکست شوید و این موضوع روحیه ی شما را خراب تر کند. بر احساسات خود غلبه کنید احساس غرور و سرخوردگی هر دو به یک میزان به معاملات شما صدمه می زنند. آنچه موجب موفقیت شما در معاملات می شود کنار گذاشتن احساسات و هیجانات درونی به هنگام حضور در بازارهای مالی می شود.
ابزارهای تاخیری و یادداشت نکردن معاملات
- ابزارهای تاخیری: برای داشتن یک مدیریت سرمایه صحیح باید ابزارهای تاخیری را کنار بگذارید. زمانی که استراتژی خود را براساس روش های تکنیکال و فاندامنتالی طرح ریزی کرده اید استفاده از ابزارهای تاخیر میتواند کل استراتژی شما را نابود کند. عوامل تاثیرگذار خیلی زود تاثیرات خود را در بازار نشان می دهند. به همین دلیل اگر از نرم افزارهایی استفاده کنید که در زمان مشخص اخطار خرید یا فروش را ارسال نکنند شما دچار مشکل خواهید شد. ابزار لگینگ یکی از ابزارهای تاخیری محبوب در بین سرمایه گذاران می باشد.
- یادداشت نکردن معاملات: برای رسیدن به موفقیت در بازارهای مالی باید از معاملات خود یادداشت برداری کنید. این کار سبب می شود که بتوانید به آسانی اشتباهات خود را شناسایی کنید و از تکرار آن خودداری کنید. وقتی که که تمام زوایای معاملات و احساساتتان در آن زمان را مکتوب می کنید. می توانید یک نمودار آماری از کیفیت معاملات خود را داشته باشید.
استفاده از راهنما در بورس
استفاده نکردن از راهنما برای مدیریت سرمایه
اگر می خواهید یک مدیریت سرمایه ی اصولی داشته باشید باید از یک راهنما استفاده کنید. راهنما کسی است که اصول و قواعد موفقیت در بازارهای مالی را به شما نشان می دهد و اجازه نمی دهد در معاملات خود احساسات را درگیر کنید. به این نکته توجه کنید که راهنما آینده ی بازار را برای شما پیش بینی نمی کند. راهنما به شما سیگنال نمی دهد. راهنما اجازه نمی دهد که براساس اشتباهات خود در بازار های مالی حرکت کنید. لازم نیست که راهنمای شما یک سرمایه گذار باشد همین که از تجربه ی کافی در بازارهای ارز برخوردار باشد کافی است. راهنما باید از تمام شرایط اقتصادی و زندگی شما مطلع باشد و در عین حال به اصول رازداری پایبند باشد. راهنما می تواند از بروز اشتباهات در معاملات جلوگیری کند برای خودتان یک راهنمای درستکار پیدا کنید.
برای انجام معاملات چه مراحلی را باید طی کرد
آنچه که تا به اینجای مقاله در رابطه با مدیریت سرمایه گفته شد قسمتی از آیتم های ضروری ورود به بازار معاملات می باشد. برای این که بتوانید اطلاعات گفته شده در این مقاله را به صورت عملی اجرا کنید باید مقاله را به طور کامل تا انتها مطالعه کنید. فراموش نکنید که مراحل اجرایی گفته شده در این مقاله باید مو به مو انجام شود در غیر این صورت سرمایه ی خود را از دست خواهید داد. برای یک مدیریت مناسب، این بخش را به طور کامل و مطابق دستورات انجام دهید.
مراحل انجام معاملات
مراحل انجام معاملات
- مدیریت سرمایه و تحلیل بازار: براساس اصول و قواعدی که آموزش دیده اید بازار را تحلیل کنید جهت آن را شناسایی سپس اقدام به معامله کنید. اگر استراتژی شما سیگنالی بر مبنای خرید و فروش نمی دهد باید از بازار خارج شوید.
- شناسایی محل خروج: براساس استراتژی معاملاتی خود قبل از ورود به بازار حد ضرر و سود خود را مشخص کنید. اگر استراتژی شما حد سود و زیان شما را تعیین نکرده است وارد معامله نشوید.
- نسبت ریسک به ریوارد: بعد از این که با استراتژی خود توانستید نقاط خروج را شناسایی کنید. باید ببینید که آیا نسبت ریسک به ریوارد درست است یا خیر؟ اگر نسبت سود و زیان معقول نبود از انجام معاملات خودداری کنید.
- مدیریت سرمایه و محاسبه سه درصد زیان: قبل از ورود به معامله میزان سه درصد زیان سرمایه ی خود را محاسبه کنید. اگر قصد دارید بیشتر از سه درصد سرمایه تان ریسک کنید این کار اشتباه است.
قوانین معاملات برای مدیریت سرمایه
- ارزش هر پوینت زیان: سه درصد از پول هایتان را بر هر پوینت حد ضرر تقسیم کنید. بدین ترتیب متوجه می شوید که به طور کل چه میزان ضرر کرده اید. برای یک مدیریت سرمایه ی مناسب تا این محاسبات را انجام نداده اید وارد بازارهای مالی نشوید.
- محاسبه مارجین: اکنون می دانید حرکت خلاف جهت بازار چه میزان ضرری بر شما وارد می کند. از این رو ارزش هر پوینت را در 100 ضرب کنید یا میزان مارجین هر جفت ارز را حساب کنید آنگاه با نسبت بندی مارجین و لوریج میزان ارزش ورودی هر نقطه را مشخص کنید. اگر نیاز به مارجین بیشتر از آن چه حساب شده است دارید از ورود به بازار خودداری کنید تا دچار ضرر نشوید.
قانون مارجین
قانون مارجین کراست ریت
- مدیریت سرمایه و مارجین کراست ریت: در مورد معاملات ارزی که طرف دوم معامله دلار است به محاسبات مارجین نیاز نداریم. اما اگر ارز دیگری در معامله وجود دارد باید مارجین را محاسبه کنید و ضرب در نرخ لحظه ای آن ارز به دلار کنید. بدین ترتیب مارجین معامله بدست می آید. اگر تمام قوانین گفته شده در این مقاله را به طور کامل مطالعه و درک کردید می توانید وارد معامله شوید. هیچ نگرانی از بابت سرمایه ی خود نداشته باشید شما در نهایت سه درصد از سرمایه ی خود را از دست خواهید داد که قابل جبران می باشد.
استراتژی معاملاتی
برای مدیریت سرمایه ی صحیح و موفق در بازارهای مالی نیاز به آیتم هایی داریم که عبارتند از: علم زیاد، درک موقعیت بازار، داشتن اعتماد به نفس و کنترل احساسات. توجه کنید هیچ فردی نمی توانند به طور دائم و همیشگی در بازارهای مالی سود کسب کند. روند بازار براساس ماهیت بازارهای مالی بسیار متغیر می باشد. به این نکته توجه کنید که انجام معامله بر اساس مارجین نوسانات قیمت ها را به میزان زیادی افزایش می دهد. بدین ترتیب معاملات در یک بازار ناپایدار انجام می گیرد. به همین جهت برای داشتن یک معامله ی سودآور، یک سرمایه گذار باید اطلاعات اساسی و اصولی داشته باشد تا بتواند تصمیم های درستی را براساس تحلیل های خود و شرایط بازار بگیرد. در بازار ارز باید دقت کنید که چه زمانی وارد بازار شوید تا بتوانید سود قابل توجهی کسب کنید. اما برخی اوقات نمی توانید زمان طلایی ورود به معامله را شناسایی کنید. نکاتی که در ادامه ی مقاله عنوان می شود موجب موفقیت سرمایه گذار می شود.
پولی را وارد معامله کنید که از نابودی آن ضرر چندانی نبینید
برای مدیریت سرمایه باید با پولی وارد بازارهای مالی شوید که با از دست دادن آن پول متحمل ضرر سنگینی نشوید. همانطور که میدانید بخشی از معاملات بازار با حدسیات و فرضیات می باشد و بخشی دیگر براساس محاسبه بنابراین همیشه احتمال سود و ضرر برابر وجود دارد. شرکت در بازارهای مالی با وجود احتمال ضرر و زیان بسیار هیجان انگیز و اعتیادآور است. هر چقدر شما به دارایی ها و پولی که سرمایه گذاری کرده اید وابستگی بیشتری داشته باشید. تصمیم گیری به منظور خرید و فروش برایتان سخت تر می شود. پول شما ارزشمند است و آن را با سختی بسیار بدست آورده اید اما با پولی که برای ادامه ی زندگی به آن نیاز دارید نباید وارد بازارهای مالی شوید.
شرایط بازار را مشخص کنید
برای یک مدیریت سرمایه بی نقص قبل از ورود به بازار باید وضعیت آن را روشن کنید. باید ببینید که جهت حرکتی بازار چگونه است؟ با آنالیز نمودار قیمت ها می توانید از وضعیت صعودی، نزولی، نوسانی و … مطلع شوید. پس از مشخص شدن جهت آن باید بررسی کنید این جریان حرکتی از چه زمانی آغاز شده است و میزان قدرت آن چقدر است. چنانچه بتوانید یک شرح واقعی از بازار بدست بیاورید می توانید یک معامله ی سودآور داشته باشید.
مدیریت سرمایه و مشخص کردن زمان معامله
برخی از سرمایه گذاران مبتدی بدون معین کردن زمان خروج از معامله وارد بازارهای مالی می شوند و اقدام به معامله می کنند این موضوع کاملا برخلاف قواعد مدیریت سرمایه می باشد. طبیعی است که اولین هدف هر فردی از حضور در بازارهای مالی کسب سود باشد. با این وجود سرمایه گذار باید ذهن خود را بر روی تحرکات بازار متمرکز کند. برای انجام یک معامله ی پرسود دقت و پیش بینی آینده ی بازار بسیار ضروری می باشد. زمان خروج از معامله بسیار مهم است. آن چیزی که مهم می باشد این است که فکر خود را برای تعیین زمان خروج آماده کنید با وجود این که تعیین دقیق زمان خروج از معامله مشخص نیست. نکته ی مهم این است که قبل از انجام هر معامله زمان خروج از معامله را معین کنید. اگر شما معامله را به روش اسکالپ ( خروج پر سرعت از معامله ) انجام می دهید این موضوع مهمتر است.
اهمیت نمودار معاملاتی برای تعیین زمان خروج از معاملات
مطابق با اصول مدیریت سرمایه در معاملات بلند مدت و کوتاه مدت باید زمان خروج از معامله را مشخص کرد. یکی از روش های تعیین زمان خروج از معامله دوره ی زمانی نمودار قیمت می باشد. اگر شما روزانه معاملات زیادی را انجام دهید آنالیز نمودارهای روزانه اهمیت چندانی ندارد. بهترین کار استفاده از نمودارهای نیم ساعته یا یک ساعته می باشد. همچنین بهتر است از ساعات فعالیت مراکز اقتصادی در سراسر جهان اطلاع داشته باشید. به هنگام انجام معاملات این زمان ها را مد نظر قرار دهید. زیرا در ساعات بخصوص فعالیت بازارهای اقتصادی جهان، میزان نوسانات قیمت، تحرکات بازار و … تغییرات قابل توجهی دارند.
چه زمانی معامله کنیم
در مدیریت سرمایه پتانسیل بازار و زمان انجام معامله اهمیت ویژه ای دارد. شما باید هم جهت با بازار وارد معامله شوید. به این نکته توجه کنید که ورود خیلی زود یا خیلی دیر موجب ضرر می شود. زمان معامله تاثیر زیادی در میزان موفقیت آن دارد. گاهی اخباری در بازارهای معامله منتشر می شود که موجب ثابت شدن روند بازار می شود این اخبار عبارتند از: شاخص قیمت مصرف کننده، افزایش یا کاهش نرخ بهره بانکی و … با تعیین زمانبندی معامله در واقع روند بازار در آینده را پیش بینی می کنید. تحلیل های تکنیکال و آنالیز نمودار قیمت ها به شما کمک می کند تا زمان و چگونگی تغییر قیمت ها را تشخیص دهید. در آینده نزدیک در مورد تحلیل تکنیکال بیشتر صحبت می کنیم. در صورتی که نسبت به انجام یک معامله دچار شک و تردید هستید به هیچ وجه آن معامله را انجام ندهید.
مبلغ معامله را مشخص کنید
یک مدیریت سرمایه ی صحیح استفاده از مارجین را در معاملات توصیه می کند. مارجین به سرمایه گذار کمک می کند با استفاده از ضریب افزایش سرمایه به معامله بپردازد. استفاده از تمام ظرفیت مارجین می تواند موجب سود یا ضرر بیش از انتظاری شود. هوشمندانه ترین کار این است که با مقدار پول اندک و در دفعات زیاد وارد معامله شوید. بدین ترتیب نیاز نیست فقط روی یک ارز سرمایه گذاری کنید می توانید سرمایه ی خود را روی ارزهای مختلف پخش کنید. در مجموع سعی کنید با مقدار پولی وارد بازار سرمایه شوید که در صورت از دست دادن آن به طور کامل از بازار خارج نشوید. در واقع یادتان باشد همه ی تخم مرغ ها را درون یک سبد قرار ندهید. سرمایه گذاران مبتدی باید معاملات خود را با حجم کم آغاز کنند تا کم کم با بدست آوردن تجربه بتوانند سود زیادی از این بازار کسب کنند.
روند بازار
تعیین روند بازار
حرکت و جهتی که اکثریت بازار به آن تمایل دارد را گرایش بازار می گویند. گرایش بازار یکی از اصول مدیریت سرمایه محسوب می شود. به گرایش بازار روند نیز گفته می شود. اگر شما جزء آموزش های لازم در رابطه با بازارهای مالی را دیده باشید حتما این جمله را شنیده اید که روند بازار رفیق شماست این جمله کنایه از این است که اگر هم جهت با بازار حرکت کنید قطعا سود کسب خواهید کرد. به این نکته توجه کنید که برداشت از این جمله بسیار ساده می باشد زیرا روند بازار در هر لحظه ممکن است جهت خود را تغییر دهد. شما فقط با تحلیل های بنیادی و تکنیکال می توانید روند بازار را شناسایی کنید و از وضعیت قدرت این روند آگاه شوید.
پیش بینی انتظارات بازار
انتظارات بازار چیست؟
همان طور که می دانید برای شناسایی وضعیت بازار و انجام معاملات، سرمایه گذاران باید با اطلاعاتی که در اختیار دارند وضعیت بازار را پیش بینی کنند. حال انتظاراتی که معامله گران از پیش بینی انجام شده دارند را تمایلات سرمایه گذاران می گویند. به عنوان مثال اگر سرمایه گذاران انتظار داشته باشند که نرخ بهره افزایش پیدا کند و این اتفاق در بازار رخ دهد تحرکات زیادی در بازار دیده نمی شود زیرا بازار از ابتدا برای این تغییرات آمادگی داشته است از این رو شوکی به بازار وارد نمی شود. چنانچه پیش بینی های انجام شده توسط سرمایه گذاران درست نباشد بازار دچار شوک و تغییرات عمده ای می شود.
استفاده از استراتژی های سایر معامله گران
یکی دیگر از استراتژی های معاملاتی برای مدیریت سرمایه استفاده از روش های معاملاتی سایر سرمایه گذاران می باشد. زمانی که همه چیز طبیعی باشد سرمایه گذاران برای انجام معاملات خود از اندیکاتور RSI استفاده می کنند و تمام تصمیمات خود را براساس این اندیکاتور می گیرند. بدین ترتیب زمانی که اندیکاتور RSI کمتر از عدد 30 شود همه ی سرمایه گذاران با هم اقدام به خرید ارز می کنند و بدین ترتیب موجب افزایش قیمت ارز می شوند. به این نکته توجه کنید که همیشه شرایط ایده آل نیست و رفتار سرمایه گذاران نیز یکسان نمی باشد یعنی همه برای معاملات خود از یک اندیکاتور استفاده نمی کنند. بدین ترتیب روند سطوح حمایتی و مقاومتی که دارد را به صورت یکسان ترسیم نمی کند. یکی از عوامل اصلی تغییر قیمت ها این است هر فردی متناسب با آموزش هایی که آموخته برداشت متفاوتی از وضعیت بازار خواهد داشت.
مزایای استفاده از استراتژی های سایر معامله گران
استفاده از استراتژی های مختلف موجب می شود تا مدیریت سرمایه کیفیت مطلوب تری داشته باشد. امروزه سرمایه گذاران از ابزارهای تکنیکی محدودی استفاده می کنند. معروفترین اندیکاتور مورد استفاده سرمایه گذاران RSI ، خطوط روند و سطوح مقاومتی، فیبوناچی، میانگین متحرک چند روزه و … می باشد. هرچقدر بیشتر بدانید که معامله گران به چه روش های تحلیلی فکر می کنند و چگونه در بازارهای مالی عمل می کنند. به همان نسبت نیز حدس ها و پیش بینی های درست تری خواهید داشت. تحلیل های درست شما به علت یک قاعده ی ساده ی ریاضی می باشد. در یک قیمت ثابت، هر چقدر خریداران بیشتر تمایل به خرید ارز داشته باشند و میزان فروشندگان آن ارز کمتر باشد روند و جهت حرکت بازار به سمت افزایشی و صعودی می باشد و این قاعده برعکس نیز صدق می کند.
آکادمی فلفلانی
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
اندیکاتورهای اختصاصی تریدینگ ویو برای بورس تهران
156 بازدید
-
صفر تا صد تحلیل عرضه و تقاضا و نقش آن در بازارهای مالی برای معامله گران
627 بازدید
-
همه آنچه که یک معامله گر باید در رابطه با بهترین اکسپرت فارکس بداند.
435 بازدید
-
تریدر یا معامله گر کیست؟ با یکی از پولسازترین شغل های قرن آشنا شوید!
663 بازدید
-
آیا سبدگردانی خوب است؟ صفر تا صد آنچه که باید بدانید.
336 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.