آنچه که باید در خصوص الگوی چکش در تحلیل تکنیکال بدانید
در این مقاله ابتدا توضیحی خلاصه در رابطه با الگو ها در تحلیل تکنیکال داده شده است. سپس به تفضیل در رابطه با الگوی چکش پرداخته شده است.
از مباحث بسیار مهم در تحلیل تکنیکال، بحث الگوها می باشد. الگوها در واقع رفتارهای تکراری و یکسانی هستند که در شرایط مشابه و یکسان در نمودارها می بینیم. با گذشت زمان، این رفتارها به شکل الگو درآمده اند و تحلیلگران بر اساس آن ها میتوانند حرکات آینده نمودارها را تا حدی پیش بینی کنند. در این محتوا قصد داریم الگوی چکش را به طور کامل به شما آموزش دهیم. شناخت این الگوها قطعا شما را چندین پله در مسیر تحلیل تکنیکال جلو خواهد برد. پس ما با همراه باشید.
الگوی چکش، یکی از الگوهای پرتکرار و قوی برگشتی می باشد. به طور کلی الگوهای برگشتی، در انتهای روندهای صعودی یا نزولی شکل می گیرند و روند ها را تغییر می دهند. پس از مشاهده الگوهای برگشتی، ما انتظار داریم روند تغییر کند.
الگوی چکش در انتهای روند های نزولی شکل می گیرد. زمانی که الگوی چکش را می بینیم، می توانیم انتظار تشکیل کف و محدوده حمایتی را داشته باشیم. معمولا پس از شکل گیری این الگو، روند نزولی به صعودی تبدیل می شود.
الگوی چکش به چه شکل است؟
الگوی چکش یا hammer در نمودارهای کندل استیک یا همان نمودارهای شمعی ژاپنی دیده می شود. این الگو یک کندل منفرد است که ویژگی های زیر را دارد:
- بدنه کوتاه دارد که به آن بدنه چکش می گوییم.
- سایه پایینی بلند، حداقل دو تا سه برابر بدنه دارد که به آن دم چکش می گوییم.
- سایه بالایی ندارد، یا اگر دارد بسیار کوتاه است. (از بدنه کوتاه تر)
- می تواند قرمز (نزولی) یا سبز (صعودی) باشد؛ اما اگر سبز باشد، سیگنال قوی تری ارسال می کند.
کندل چکش
الگوی چکش در کجا دیده می شود؟
الگوی چکش در انتهای یک روند نزولی، پس از یک کندل نزولی دیده می شود. نکته مهم در رابطه با کندل قبل از کندل چکش، این است که بدنه آن نباید وارد محدوده سایه پایینی یا دم چکش شده باشد. یعنی در یک نمودار نزولی، کندل چکش و سایه پایینی آن، باید پایین ترین قسمت نمودار باشد و بدنه هیچ کندلی در محدوده چپ و راست آن شکل نگرفته باشد. توجه داشته باشید که اگر کندل قبل از کندل چکش، یعنی کندل سمت چپ، سایه پایینی داشته باشد و این سایه وارد محدوده سایه کندل چکش شود ایرادی ندارد به شرط اینکه، سایه کندل قبلی یعنی کندل سمت چپ از سایه کندل چکش پایینتر نرود.
الگوی چکش
کندل بعد از کندل چکش
کندلی که پس از کندل چکش، شکل می گیرد معمولا صعودی است. (با احتمال کمتر می تواند نزولی هم باشد) بدنه این کندل هم مثل کندل قبل از چکش، به هیچ عنوان نباید وارد محدوده سایه پایینی یا همان به اصطلاح دم چکش شود. به تعریف دیگر در چپ و راست دم چکش، اگر بدنه کندل دیگری شکل بگیرد، الگوی چکش نقض شده است و به احتمال زیاد روند نزولی ادامه پیدا خواهد کرد.
نکته مهم دیگر در الگوی چکش این است که اگر کندل بعد از چکش، نسبت به کندل چکش با گپ (فاصله قیمتی) باز شود، هر چه این گپ بیشتر باشد، سیگنال برگشتی قوی تری ارسال می شود.
گپ قیمتی، بعد از الگوی چکش
جمع بندی
اگر بخواهیم کندل چکش را تفسیر کنیم، باید بگوییم قیمت از نقطه شروع تا حد زیادی افت می کند ( به دم چکش می رسد). سپس با حمایت خریداران، تا منطقه ای نزدیک به قیمت خرید بالا می رود و بسته می شود. ( در این صورت چکش قرمز شکل می گیرد)، یا حتی ممکن است حمایت بیشتر خریداران قیمت به کمی بالاتر از قیمت شروع هم برسد( در این صورت چکش سبز شکل می گیرد).
به این ترتیب، پس از تشکیل الگوی چکش حدودا در 60 درصد موارد، روند قیمت نزولی، به صعودی تبدیل می شود. اما همانطور که می دانید در بازارهای مالی، هیچ گونه قطعیتی وجود ندارد. پس بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که پس از تشخیص الگوی چکش در نمودار قیمتی، به دنبال تایید آن به وسیله داده های دیگر باشید. از جمله مهمترین این داده ها می توان به حجم معاملات و قدرت خریدار و فروشنده همزمان با شکل گیری الگو اشاره کرد.
برای آموزش رایگان تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
یکی از منابع تحلیلی برای فعالیت در بازارهای مالی، تحلیل گری و معاملهگری وبسایت دنیای اقتصاد است، سعی کنید همواره تسلط کامل بر روی اخبار داشته باشید، اگرچه این اخبار هیچگاه جایِ تحلیل تکنیکال و یا حتی فاندامنتال (تحلیل بنیادی) و مباحث ارزشگذاری سهام را نمیگیرد.
آکادمی فلفلانی
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
صفر تا صد تحلیل عرضه و تقاضا و نقش آن در بازارهای مالی برای معامله گران
88 بازدید
-
همه آنچه که یک معامله گر باید در رابطه با بهترین اکسپرت فارکس بداند.
86 بازدید
-
تریدر یا معامله گر کیست؟ با یکی از پولسازترین شغل های قرن آشنا شوید!
211 بازدید
-
آیا سبدگردانی خوب است؟ صفر تا صد آنچه که باید بدانید.
61 بازدید
-
پولبک چیست؟ آنچه تحلیلگران تکنیکال باید بدانند.
194 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.