آیا سبدگردانی خوب است؟ صفر تا صد آنچه که باید بدانید.
در این مقاله ابتدا به تعریف سبدگردانی پرداختیم. سپس در پاسخ به این پرسش که آیا سبدگردانی خوب است؟ نکاتی را همراه با معایب و مزایای آن عنوان کردیم.
بی شک می دانید در دوره ای که ما در آن زندگی می کنیم، یکی از بسترهای مهم و غیر قابل کتمان کسب درآمد، معامله و فعالیت در بازارهای مالی است. در این مقاله قصد نداریم تا در مورد شیوه معمول کسب درآمد از بازارهای مالی یعنی معامله و ترید حرف بزنیم. بلکه قرار است به بررسی همه جانبه این پرسش مهم بپردازیم که آیا سبدگردانی خوب است؟ پس تا انتها با ما همراه باشید.
سبدگردانی به چه معناست؟
همانطور که می دانید، معامله در بازار سرمایه یک مهارت کاملا تخصصی می باشد که نیازمند دانش و تجربه کافی است. اما حقیقت این است که همه افراد مهارت یا زمان کافی برای معامله و حتی زمانی برای آموزش دیدن ندارند. سبدگردانی روشی است که امکان کسب درآمد از بازار را برای این افراد فراهم می کند.
سبدگردانی یا مدیریت پرتفو به زبان ساده به این معناست که شخصی دارایی هایش را به یک شخص ماهر و متخصص در این زمینه می سپارد، تا آن شخص به جای او معامله و خرید و فروش کند. این دارایی ها می تواند شامل سهام، اوراق بهادار، صندوق های طلا، سکه، وجه نقد و… باشد.
معمولا بین مشتری یا سرمایه گذار و سبدگردان، قراردادی منعقد می شود که در آن بازه زمانی سرمایه گذاری، نحوه محاسبه سود و زیان، محدودیت های معاملات و کارمزد سبدگردان که اصولا درصدی از سود حاصله می باشد، تعیین می شود.
آیا سبدگردانی خوب است؟
در پاسخ به این پرسش که آیا سبدگردانی خوب است؟ باید بگوییم که مزایا و معایب سبدگردانی، بستگی به عوامل مختلفی دارد که در زیر به آنها خواهیم پرداخت:
- شخص حقیقی یا حقوقی یا شرکت سبدگردان، باید از سوی سازمان بورس مجوز این کار را داشته باشد.
- در مورد انتخاب سبدگردان مناسب و حرفه ای، حتما باید با چند نفر باتجربه در این زمینه، مشورت و به حد کافی اطلاعات کسب کنید. روند سودآوری بلند مدت شخص یا شرکت سبدگردان( نه صرفا در یک بازه زمانی محدود) از شاخص های مهم تعیین کننده در این زمینه می باشد.
- یکی دیگر از ویژگی های سبدگردان مناسب، شفاف سازی معاملات و ارائه گزارش های مالی سر موعد مقرر به شخص سرمایه گذار می باشد.
- بهتر است قرارداد سبدگردانی را زیر نظر سازمان بورس منعقد کنید تا از اعتبار کافی برخوردار باشد
- معمولا سبدگردانی به افرادی توصیه می شود که دید بلند مدت حداقل یک ساله نسبت به سرمایه گذاری داشته باشند. این مسئله به خصوص در مورد بورس ایران بسیار مهم است.
- توصیه می شود میزان ریسک پذیری خود را در قرارداد مشخص کنید تا سبدگردان بر اساس آن دست به معامله بزند.
- بهتر است در قرارداد خود، امکان لغو قرارداد و سرمایه گذاری را هم لحاظ کنید و برای آن شرایط مناسب در نظر بگیرید.
آیا سبدگردانی خوب است؟
مزایای سبدگردانی:
- اشخاص یا شرکت های سبدگردان حرفه ای و کاردرست، به واسطه تجربه، مهارت و تخصصی که در این زمینه دارند، ریسک سرمایه گذاری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند. علاوه بر این معمولا پشت هر سبدگردان، یک تیم تحلیلگر وجود دارد پس قاعدتا نتیجه مطلوب تری نیز حاصل خواهد شد.
- طبق اصول روانشناسی بازار، در روند سرمایه گذاری از طریق سبدگردانی، احساسات شخصی معامله گر از قبیل ترس و طمع دخیل نمی باشد. از این رو احتمال سودآوری و موفقیت بیشتر است.
- سبدگردانی به شما این امکان را می دهد که بدون صرف وقت و مهارت، از بازار سرمایه درآمد کسب کنید.
معایب سبد گردانی:
- هیچ گونه سرمایه گذاری در بازارهای مالی، تضمین صد در صد در مورد سوددهی یا مقدار آن ( به عنوان مثال مانند سپرده های بانکی) به شما نمی دهد. زیرا ریسک پذیری یکی از شروط اساسی ورود به این حیطه می باشد.
- معمولا اشخاص و شرکت های سرمایه گذار، رقمی را به عنوان حداقل میزان سرمایه در نظر می گیرند که این رقم معمولا از 100 میلیون تومان به بالاست. پس امکان سرمایه گذاری برای همه افراد از این طریق وجود ندارد.
- در این زمینه نیز ممکن است اشخاص کلاهبردار و غیر مطمئن وجود داشته باشند. پس رعایت احتیاط ونکات قانونی را فراموش نکنید.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم پاسخ به پرسش که” آیا سبدگردانی خوب است؟” را، با بررسی همه نکات، مزایا و معایب آن به شما ارائه دهیم. توجه داشته باشید که اگر سبدگردانی توسط افراد درست، انجام شود؛ یک معامله دو سر برد می باشد. زیرا شخص سبدگردان همه تلاشش را می کند تا سبد سرمایه گذاری شما را به سودهای بالاتر برساند و خودش نیز سود بیشتری کسب کند.
برای آموزش رایگان تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
یکی از منابع تحلیلی برای فعالیت در بازارهای مالی، تحلیل گری و معاملهگری وبسایت دنیای اقتصاد است، سعی کنید همواره تسلط کامل بر روی اخبار داشته باشید، اگرچه این اخبار هیچگاه جایِ تحلیل تکنیکال و یا حتی فاندامنتال (تحلیل بنیادی) و مباحث ارزشگذاری سهام را نمیگیرد.
آکادمی فلفلانی
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
صفر تا صد تحلیل عرضه و تقاضا و نقش آن در بازارهای مالی برای معامله گران
192 بازدید
-
همه آنچه که یک معامله گر باید در رابطه با بهترین اکسپرت فارکس بداند.
173 بازدید
-
تریدر یا معامله گر کیست؟ با یکی از پولسازترین شغل های قرن آشنا شوید!
325 بازدید
-
پولبک چیست؟ آنچه تحلیلگران تکنیکال باید بدانند.
326 بازدید
-
تسه یا اوراق تسهیلات مسکن چیست؟
176 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.