انواع استراتژی خرید و فروش (stop , limit)
مقدمه
بازارهای مالی دارای انواع استراتژیهای خرید و فروش هستند که بطور کلی آنها به دو دسته Limit و Stop تقسیم میشوند. که معاملهگران در معاملات خود برای خرید، از Buy Limit ، Buy stop و در بازارهای دو طرفه برای فروش، از Sell Limit وSell Stop بهره میگیرند.
خرید بالاتر از قیمت جاری Buy stop
زمانی که در روند صعودی نمودار قیمت، مقاومتی در سر راه خود داشت باشد و مطمئن نیستیم که میتواند از آن عبور کند یا نه از این استراتژی استفاده میکنیم. به اینصورت که صبر میکنیم در صورت عبور و تثبیت نمودار قیمت رویه سطح مقاومت وارد معامله خرید میشویم. با این کار بالاتر از قیمت جاری نمودار در گذشته وارد معامله شدهایم و به آن buy stop گفته میشود.
شکل 1: نمودار قیمت شرکت پتروشیمی جم که بعد از شکست مقاومت و تثبیت رویه آن میتوانستیم با استراتژی Buy Stop وارد معامله خرید بشویم.
خرید پایینتر از قیمت جاری Buy Limit
زمانی که نمودار قیمت در روند نزولی به یک سطح حمایتی مهم نزدیک میشود. در صورت حمایت و تثبیت رویه ناحیه حمایتی، ما می توانیم یک پله وارد معامله خرید بشویم، که به آن خرید پایینتر از قیمت جاری نسبت به گذشته یا Buy Limit گفته میشود.
شکل 2: نمودار قیمت بانک اقتصاد نوین که میتوانستیم رویه حمایت با استراتژی Buy Limit وارد معامله خرید بشویم.
فروش پایینتر از قیمت جاری Sell Stop
در بازارهای دوطرفه برای گرفتن پوزیشن فروش با استراتژی Sell Stop باید صبر کنیم و بعد از رد شدن نمودار قیمت از حمایت و تثبیت زیر آن وارد معامله بشویم.
شکل 3: نمودار قیمت بیتکوین Bitcoin در بازارهای جهانی که بعد از شکسته شدن حمایت بسیار معتبر میتوانستیم با استراتژی Sell Stop وارد پوزیشن فروش بشویم.
فروش بالاتر از قیمت جاری Sell Limit
در یک روند صعودی هنگامی که نمودار قیمت به یک سطح مقاومتی برخورد میکند و مشاهده میشود که نمیتواند از آن عبور کند میتوانیم بصورت Sell Limit وارد پوزیشن فروش بشویم.
شکل 4: درگیری نمودار قیمت طلای جهانی XAUUSD با مقاومت که موفق به عبور از آن نشده است. در ناحیه A میتوانستیم با استراتژی Sell Limit وارد پوزیشن فروش بشویم.
نتیجهگیری
در بازارهایی مالی برای کسب سود هر معاملهگر باید استراتژی داشت باشد که برطبق یک الگوی خاص به خرید و فروش های خود نظم دهد. تمام استراتژیها از دایره این دو مورد ذکرشده (Limit-Stop) خارج نیستند. بنابراین شما زمانی که میخواهید وارد معاملهای بشوید باید قبل از آن مشخص کنید که از چه نوع استراتژی میخواهید استفاده کنید. به عنوان مثال برای خرید آیا میخواهید سهم را رویه حمایت بخرید Buy Limit یا بعد از رد کردن از مقاومت Buy Stop.
امیرحسین معینی، گروه تحلیلی محمدرضا فلفلانی
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
صفر تا صد تحلیل عرضه و تقاضا و نقش آن در بازارهای مالی برای معامله گران
370 بازدید
-
همه آنچه که یک معامله گر باید در رابطه با بهترین اکسپرت فارکس بداند.
300 بازدید
-
تریدر یا معامله گر کیست؟ با یکی از پولسازترین شغل های قرن آشنا شوید!
462 بازدید
-
آیا سبدگردانی خوب است؟ صفر تا صد آنچه که باید بدانید.
243 بازدید
-
پولبک چیست؟ آنچه تحلیلگران تکنیکال باید بدانند.
451 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.