هر آنچه لازم است یک معامله گر در رابطه با الگوی سقف دوقلو بداند
در این مقاله ابتدا به تعریف الگوی سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال پرداختیم. سپس نحوه معامله با آن و تعیین حدسود و حدضرر را توضیح دادیم.
از الگوهای پرقدرت برگشتی در روند نمودار ها، می توان به الگوی سقف دو قلو اشاره کرد. در واقع در میانه یا انتهای روندها، این الگو ها هستند که به ما می گویند آیا روند ادامه پیدا می کند یا خیر.
شما با شناخت انواع الگوها و ترکیب داده های حاصل از آن ها، با سایر داده ها در تحلیل تکنیکال، می توانید به یک معامله گر حرفه ای تبدیل شوید.
در این محتوا قصد داریم تا هر آنچه یک معامله گر در رابطه با الگوی سقف دوقلو لازم است بداند را به شما بیاموزیم. به امید آنکه با استفاده از این اطلاعات در مسیر معامله های پرسود قرار بگیرید. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
الگوی سقف دوقلو به چه شکل است؟
این الگو همانطور که از نامش پیداست، از دوسقف چسبیده به یکدیگر تشکیل می شود. به تعریف دیگر الگوی سقف دو قلو شامل دو قله در کنار یکدیگر و یک دره در میانشان است. مطابق شکل زیر:
الگوی سقف دوقلو
در تصویر بالا کامل ترین شمایل یک الگوی سقف دوقلو را مشاهده می کنید که در ادامه به تفسیر کامل اجزای آن خواهیم پرداخت:
خط مقاومت در الگوی سقف دوقلو:
خط مقاومت در این الگو همان خطی است که از سقف یک و دو گذر می کند. توجه داشته باشید با وجود اینکه بهتر است دو سقف تشکیل شده در نمودار هم اندازه باشند؛ اما مقداری تفاوت جزئی نیز در این الگو ممکن است وجود داشته باشد.
در تفسیر این سطح مقاومتی باید بگوییم که نمودار بعد از یک روند صعودی میان مدت یا بلند مدت به آن می رسد و نمی تواند از آن بگذرد. پس قیمت مقداری ریزش می کند ویک کف تشکیل میدهد. بعد از آن با افزایش قدرت خریداران مجددا قیمت شروع به افزایش می کند؛ اما پس از رسیدن به خط مقاومت مجددا ریزش می کند( تشکیل دو قله از نظر زمانی حدود یک تا سه ماه طول خواهد کشید). این اتفاق نشان می دهد که روند ضعیف شده است و توانایی گذر کردن از مقاومت مذکور و ادامه صعود را ندارد. با این حال هنوز الگو کامل نشده است.
خط گردن (اتصال) یا خط حمایتی:
این خط، همان جایی رسم می شود که دره بین دو قله شکل گرفته است. معمولا (نه در همه موارد) خط گردن در الگوی سقف دوقلو، حدود 10 تا 20 درصد پایین تر از سقف شکل میگیرد. با شکستن این خط است که الگوی سقف دو قلو کامل می شود.
در صورتی که نمودار زیر خط اتصال (حمایت) تثبیت شود، مجاز به ورود در پوزیشن هایsell می باشیم. اینجا می تواند نقطه ورود اول باشد.
توجه داشته باشید اگر نمودار خط اتصال (حمایت) را نشکند و مجددا حرکت رو به بالایی داشته باشد، کل الگوی سقف دوقلو نقض می شود.
پولبک به خط اتصال:
بعد از شکستن خط اتصال یا همان حمایت الگوی سقف دوقلو، نمودار حرکت رو به پایین کمی خواهد داشت. بعد از آن ممکن است با ته مانده قدرت خریداران مجددا حرکتی رو به بالا و به سمت حمایت از دست رفته برای پس گرفتن روند صعودی داشته باشد. در این زمان خط گردن به عنوان یک سطح مقاومتی قوی عمل خواهد کرد که روند از پس شکستن آن برنخواهد آمد و پس از برخورد به آن، نمودار وارد یک روند نزولی میان مدت یا بلند مدت خواهد شد.
توجه داشته باشید که ممکن است در الگوی سقف دو قلو، پولبک رخ ندهد؛ اما در صورتی که رخ دهد این نقطه مطمئن ترین نقطه ورود به پوزیشن sell می باشد.
حد سود در الگوی سقف دوقلو:
بعد از شکست خط گردن انتظار داریم نمودار به اندازه فاصله خطِ اتصال، تا خط مقاومت سقف ها ریزش کند. مطابق شکل زیر:
حد سود سقف دوقلو
به عنوان نکتهی آخر، باید در نظر داشته باشید که در تحلیل تکنیکال، برای ورود به معامله باید گواههای معاملاتی مختلف را با یکدیگر ترکیب کنید.
برای آموزش رایگان تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
یکی از منابع تحلیلی برای فعالیت در بازارهای مالی، تحلیل گری و معاملهگری وبسایت دنیای اقتصاد است، سعی کنید همواره تسلط کامل بر روی اخبار داشته باشید، اگرچه این اخبار هیچگاه جایِ تحلیل تکنیکال و یا حتی فاندامنتال (تحلیل بنیادی) و مباحث ارزشگذاری سهام را نمیگیرد.
آکادمی فلفلانی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.