همه چیز در رابطه با الگوی پرچم
در این محتوا ابتدا به توضیح الگوی پرچم پرداختیم. سپس انواع آن را همراه با نحوه معامله و تعیین حد سود و ضرر هر کدام معرفی کردیم.
الگوی پرچم یا Flag pattern، از الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال می باشد که بین تحلیلگران از کاربرد و محبوبیت بالایی برخوردار است. این الگو در دسته الگوهای ادامه دهنده قرار می گیرد و در نمودارها زیاد مشاهده می شود.
الگوهای ادامه دهنده، الگوهایی هستند که زمانی که آن ها را در یک روند مشاهده می کنیم، انتظار ادامه آن روند را داریم. به بیان دیگر این الگو در میانه روند های صعودی و نزولی مشاهده می شود و نوید ادامه روند را به ما می دهد.
الگوی پرچم به چه شکل است؟
شمایل کلی الگوی پرچم از دو بخش تشکیل شده است: 1- میله 2- پرچم
الگوی پرچم
میله پرچم
این قسمت که قبل از خود پرچم اتفاق می افتد، معمولا یک روند شارپ با شیب زیاد نزولی یا صعودی می باشد که در مدت زمان کوتاهی اتفاق می افتد.
اگر با الگوهای مثلث و مستطیل آشنا باشید، می دانید که تفاوت الگوی پرچم با آن ها، همین روند شارپ است که قبل از پرچم اتفاق می افتد.
پرچم
پرچم، در واقع یک الگوی مستطیل یا مثلث است که به میله متصل می شود و ظاهر الگو را تکمیل می کند.
الگوی پرچم
همینطور که می بینید، نمودار قیمتی داخل الگوی پرچم بین دو خط نوسان می کند. این دو، همان خطوط حمایتی و مقاومتی هستند.
تحلیل الگوی پرچم و نحوه استفاده از آن در معاملات
در روند های صعودی:
در روند های صعودی زمانی که نمودار از محدوده میله پرچم وارد خود پرچم شود، این طور به نظر می رسد که وارد یک روند نزولی، با شیب کوتاه شده و بین دو خط حمایت و مقاومت در حال نوسان است. در این زمان سه حالت ممکن است رخ دهد که به آن ها خواهیم پرداخت:
- سقف یا مقاومت پرچم بشکند: با توجه به سایر داده ها و حجم معاملات، می تواند نقطه ورود مناسبی باشد.
- سقف مقاومت بشکند، نمودار حرکت رو به بالایی داشته باشد و برای پولبک مجددا به سمت مقاومت شکسته شده پایین آمده باشد: اگر پولبک با حجم معاملات تایید شود، این نقطه امن ترین نقطه برای ورود است.
- کف پرچم یا حمایت آن بشکند: در این صورت الگوی پرچم به عنوان یک الگوی ادامه دهنده نقض شده است. در شرایطی حتی ممکن است به عنوان یک الگوی بازگشتی عمل کند.
الگوی پرچم در روند های صعودی
در صورت مشاهده الگوی پرچم در روند های صعودی و تایید آن، می توانیم انتظار رشدی حداقل به اندازه طول پرچم و حداکثر در حدود طول میله پرچم را در ادامه روند داشته باشیم. پس این دو نقطه را می توان به عنوان نقاط حد سود اول و دوم در نظر گرفت.
حد ضرر در روند صعودی، معمولا در حدود آخرین دره تشکیل شده قبل از شکست مقاومت یا سقف پرچم در نظر گرفته می شود(یا کمی پایین تر از آن).
در روند های نزولی:
در روندهای نزولی نیز، مانند روند های صعودی، نمودار بعد از میله وارد محدوده پرچم می شود و همان اتفاق می افتد و نمودار وارد یک روند صعودی با شیب ملایم می شود. در این زمان هم سه حالت می تواند رخ دهد:
1-کف یا حمایت پرچم از دست برود: با توجه به سایر داده ها و حجم معاملات، می توانیم انتظار ادامه روند نزولی را داشته باشیم. در بازار های دو طرفه، این نقطه می تواند شروع مناسبی برای پوزیشن های فروش یا sell باشد.
2- سقف حمایتی بشکند، نمودار حرکت رو به پایینی داشته باشد و برای پولبک مجددا به سمت حمایت شکسته شده بالا آمده باشد: اگر پولبک با حجم معاملات تایید شود، این نقطه امن ترین نقطه برای پوزیشن های sell می باشد.
3-کف پرچم یا مقاومت آن بشکند: در این صورت الگوی پرچم، نقض شده است.
الگوی پرچم نزولی
پس از مشاهده و تایید الگوی پرچم در روند نزولی نیز، انتظار ادامه روند را حداقل به اندازه طول پرچم و حداکثر به اندازه طول میله پرچم داریم. پس این نقاط در پوزیشن های sell می تواند حد سود اول و دوم باشد.
برای آموزش رایگان تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
یکی از منابع تحلیلی برای فعالیت در بازارهای مالی، تحلیل گری و معاملهگری وبسایت دنیای اقتصاد است، سعی کنید همواره تسلط کامل بر روی اخبار داشته باشید، اگرچه این اخبار هیچگاه جایِ تحلیل تکنیکال و یا حتی فاندامنتال (تحلیل بنیادی) و مباحث ارزشگذاری سهام را نمیگیرد.
آکادمی فلفلانی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.