آشنایی با سطوح عرضه و تقاضا
عرضه و تقاضا با سطوح مقاومتی و حمایتی از لحاظ خریداران و فروشندگان شباهت دارند. مفاهیم عرضه با سطوح مقاومتی و مفاهیم تقاضا با سطوح حمایتی مشابهت دارند.
محدوده های مهم بازگشتی بازار عبارتند از: عرضه و تقاضا، حمایت و مقاومت. همان طور که می دانید، یک استراتژی کارآمد در میان تحرکات نمودار قیمت ها به دنبال رد، نقاط و سطوح بازگشتی می باشد. این نقاط و سطوح می توانند بازگشت از تغییرات اصلاحی روند یا تغییرات و برگشت بازار به علت پایان روند باشند و یا بازگشت بازار از پایین یا بالای دامنه متغیر باشند. در این بخش سرمایه گذاران با استفاده از وسایل ساده تکنیکال به دنبال پیدا کردن سطوح و محدوده های مناسب معاملاتی هستند.
تعیین محدوده ی حمایت
منظور از عبارت حمایت و مقاومت در بازارهای مالی، سطوحی است که در نمودار قیمتی نقشی با این عناوین داشتند یعنی یا سطوح حمایتی بودند یا سطوح مقاومتی. زمانی که قیمت ها کاهش پیدا می کنند و به یک محدوده ی معینی می رسند قیمت ها درست از همین نقطه جهت خود را تغییر می دهند و رو به بالا حرکت می کنند. در واقع معامله گران زمانی که این اتفاق رخ می میدهد را برخورد بازار به حمایت می گویند و آن را سطح حمایتی بازار نامگذاری می کنند. زمانی که قیمت ها به این سطح می رسند میزان فروشنده گان از میزان خریداران پیشی می گیرد. حمایت بازار توسط خریداران صورت می گیرد.
تعیین محدوده ی مقاومت
در توضیح سطح مقاومتی نیز باید گفت که اگر نمودار قیمتی بازار به سمت بالا حرکت کند سپس در یک محدوده ی مشخص بایستد و تغییر جهت دهد و نزولی شود نمودار قیمت ها به محدوده ی مقاومتی برخورد کرده است و آن محدوده را سطح مقاومتی بازار می گویند. بدین ترتیب میزان خریداران بازار متعادل می شود و فروشندگان در آن قیمت تمایل به فروش دارایی خود اعم از ارز، کالا و … دارند. در یک تعریف دیگر می توان گفت خریداران و فروشندگان بازارهای مالی در برابر افزایش بیشتر قیمت های بازار مقاومت نشان می دهند. به این نکته توجه کنید که برنده ی این کشمکش همیشه مشارکت کنندگان بازار نیستند گاهی سطح مقاومتی بازار شکسته می شود. منظور از شکست سطح حمایتی و مقاومتی این است که کندل قیمتی پایین تر یا بالاتر از محدوده ی قیمت های مقاومتی و حمایتی بسته می شود. کندل قیمتی در بالا یا پایین سطح قیمت حتما به منزله ی شکست سطح قیمت ها نیست.
واکنش بازار و سطوح مقاومتی
اهمیت سطوح مقاومتی و حمایتی چیست؟
یکی از گام های مهم در استراتژی بازارهای مالی سطوح حمایت و مقاومت می باشد. به علت واکنش بازار به تغییرات قیمت، سطوح حمایتی و مقاومتی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. مشخص کردن سطوح حمایتی و مقاومتی بازار کار سختی نیست. به هنگام نگاه کردن به نمودار، نقاطی را جستجو کنید که قیمت ها چندین بار در آن نقاط نوسان داشته اند. سپس سعی کنید با استفاده از خطوط نقاط را به هم متصل کنید. زمانی که بازار به سطوح حمایتی و مقاومتی نزدیک می شود انتظار واکنش بازار را داشته باشید. به این نکته توجه کنید که سطوح حمایتی و مقاومتی یک عدد تقریبی هستند. در برخی از مواقع این سطوح یک محدوده هستند. این محدوده می تواند کوچک یا بزرگ باشد میزان گستردگی آن بین 10 تا 50 پیپ است. پس این نکته را در نظر بگیرید که سطوح حمایتی و مقاومتی به جای یک قیمت ممکن است یک محدوده ی قیمتی را در بر گیرند.
سریعترین روش برای تعیین سطوح مقاومتی و حمایتی
راحترین و آسان ترین روش پیدا کردن سطوح مقاومت و حمایت این است که به نمودار نگاه کنید و به دنبال محدوده ای باشید که قیمت در بالا یا پایین آن بسته شده باشد. سپس در آن محدوده خطوطی بکشید. به عنوان مثال اگر کندل ها چندین بار بالای یک قیمت بسته شوند می توان گفت که در محدوده ی حمایتی بازار می باشند. بدین ترتیب اگر قیمت ها از سطح حمایتی پایین تر بیاید احتمال بازگشت بازار به حالت قبل بسیار زیاد است. در واقع می توان گفت تعداد تقاضا از عرضه بیشتر می شود.
نمودار قیمت برای تعیین سطوح مقاومتی و حمایتی
در ادامه برای شرح بهتر سطوح مقاومت و حمایت به نمودار زیر دقت کنید کندل های بازار یا در بالای خط یا در پایین آن قرار گرفته اند. با یک توضیح ساده این محدوده گاهی نقش حمایتی و گاهی نقش مقاومتی را ایفا می کند. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید کندل ها چندین بار این سطوح را رد کرده اند. در پایان دنباله ی کندل یا شمع در بالا یا پایین خط افقی می باشد نه بدنه ی کندل. این موضوع به تحرکات بازار نسبت به قیمت اشاره می کند.
تبدیل مقاومت به حمایت
قوی ترین سطح کلیدی نمودار چیست؟
به نمودار سطوح مقاومت و حمایت نگاه کنید. زمانی که سطح مقاومتی به سطح حمایتی تبدیل شود بهترین زمان برای معامله می باشد.هرچقدر محدوده های نمودار قیمتی بیشتر به یکدیگر تبدیل شوند مثلا سطح مقاومت به سطح حمایت تبدیل شود آن سطح قدرت بیشتری پیدا می کند. گاهی اوقات با نزدیک شدن قیمت به محدوده های مختلف احتمال دارد واکنش بازار به آن سرعتی که انتظار دارید نباشد. همیشه مطمئن باشید که بازار نسبت به این محدوده ها واکنش نشان می دهد اما ممکن است با تاخیر همراه باشد. سرمایه گذاران هوشیار همیشه از این احتمال سود می برند. گاهی اوقات علاوه بر آیتم هایی که ذکر شد عوامل دیگر نیز موجب تشدید واکنش بازار به هنگام رسیدن قیمت به سطوح مقاومتی و حمایتی می شود. به عنوان مثال اگر حرکت نمودار قیمت های بازار صعودی باشد و بازار به سطح حمایتی برسد ممکن است یکی از الگوهای قیمتی ظاهر شود آنگاه امکان دارد که قیمت ها به حالت اول بازگردد.
چگونه محدوده ی عرضه و تقاضا را مشخص کنیم؟
قیمت هایی که در نمودارها می بینید معمولا از طریق عرضه و تقاضا نشان داده می شوند. روش کار به این ترتیب است که فروشندگان در شرایط مختلف اقدام به فروش کالا و دارایی خود اعم از ارز، سهام و … می کنند و در مقابل خریداران نیز با توجه به سرمایه ی خود این اقلام را خریداری می کنند. وقتی در تحلیل ها و آنالیزهای بازارهای مالی صحبت از محدوده ی عرضه می شود منظور سطح یا محدوده ای است که فروشندگان متعددی در انتظار عرضه ی کالا یا دارایی مبادلاتی هستند. منظور از کلمه ی تقاضا در بازارهای مالی محدوده ای است که خریداران در آن محدوده به آنالیز قیمت های ارائه شده می پردازند و سپس تصمیم به خرید می گیرند.
مفاهیم مشترک عرضه و تقاضا و سطوح مقاومتی و حمایتی
مفهوم تعاریف ارائه شده در رابطه با عرضه و تقاضا به تعریف سطوح مقاومتی و حمایتی بسیار نزدیک است. در واقع می توان گفت تعریف عرضه به سطح مقاومت و تعریف تقاضا به سطح حمایت نزدیک می باشد. اما اگر به مفاهیم هر یک از این آیتم ها دقت کنید متوجه می شوید که تفاوت هایی هم با یکدیگر دارند. نقطه مشترک این عناوین خریداران و فروشندگان می باشند که نقش پررنگی در هر یک از تعاریف دارند. اما هر جفت از این مفاهیم تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند.
تفاوت عرضه و تقاضا و سطوح مقاومتی و حمایتی
سطوح حمایتی و مقاومتی در صورتی در مقابل عرضه و تقاضا کارایی دارند که نمودار قیمتی بازار نسبت به آنها واکنش نشان دهد. اگر بازار نسبت به سطوح حمایتی و مقاومتی تغییرات بیشتری را بروز دهد آن سطح از بازار بسیار مهم تر و پر اهمیت تر می شود. زمانی که از محدوده ی عرضه صحبت میشود منظور آن محدوده ای است که موجب پایین آمدن شدید قیمت ها در بازار شده است. در این محدوده امکان دارد که دستورات فروش از گذشته وجود داشته باشد. بدین ترتیب زمانی که بازار فعال و وارد محدوده ی عرضه می شود دستورات فروش دور قبل مجددا فعال می شوند و موجب افت قیمت ها می شوند. در مورد محدوده ی تقاضا نیز وضعیت به همین شکل است. در محدوده ی تقاضا معمولا دستورات خرید از دور قبل وجود دارد که مجددا فعال می شوند. بدین ترتیب قیمت ها افزایش پیدا می کند.
محدوده عرضه
برای تعیین محدوده عرضه چه مراحلی وجود دارد؟
تعیین سطوح عرضه و تقاضا کار آسانی نیست. یک روش یا قاعده ی خاصی برای تعیین سطوح تقاضا و عرضه وجود ندارد. سرمایه گذاران حرفه ای برای تعیین تقاضا و عرضه از روش های خاصی استفاده می کنند. مراحل تعیین محدوده عرضه عبارتند از:
- حرکت قدرتمندی که موجب صعود قیمت ها در بازار است را پیدا کنید.
- پس از صعود اولیه قیمت های بازار در نمودار به تعادل می رسند. باید محدوده ی تعادل بازار را زیر نظر بگیرید.
- برای تعیین محدوده عرضه و تقاضا در نمودار قیمت باید در محدوده ی تعادل قیمت ها آخرین کندل صعودی را قبل از کندل نزولی شناسایی کنید. یک خط از قسمت باز شده ی قیمت ها در کندل صعودی و یک خط هم در قسمت بالای کندل صعودی رسم کنید. ناحیه ی بین این دو خط را محدوده ی عرضه بازار می گویند.
تعیین محدوده ی عرضه و تقاضا
برخی سرمایه گذاران از روش متفاوتی برای تعیین محدوده ی عرضه و تقاضا استفاده می کنند. آن ها از روش رسم خطوط از ابتدا به انتهای کندل استفاده می کنند. هیچ کدام از روش های تعیین محدوده ی تقاضا و عرضه قطعی و ثابت نیستند. باید به این نکته توجه کنید که تعیین این محدوده ها بیشتر مربوط می شود به هنر سرمایه گذار تا علم آن ها. سرمایه گذاران مبتدی بعد از چندین بار تلاش می توانند این محدوده را در نمودار پیدا کنند.
مراحل تعیین محدوده ی عرضه و تقاضا
مراحل تعیین محدوده ی تقاضا چیست؟
برای تعیین محدوده ی عرضه و تقاضا به ویژه محدوده ی تقاضا باید عکس محدوده ی عرضه عمل کنید.
- حرکت قدرتمندی که موجب نزول قیمت ها در بازار است را پیدا کنید.
- زمانی که حرکت قدرتمند نزولی به تعادل می رسد این محدوده را نشانه گذاری کنید.
- برای تعیین محدوده ی عرضه و تقاضا باید آخرین کندل صعودی که بازار پس از آن نزول کرده است را پیدا کنید. یک خط از قیمت باز شدن کندل نزولی و یک خط هم از قسمت پایینی کندل نزولی ترسیم کنید. ما بین این دو خط محدوده ی تقاضای بازار می باشد.
محدوده تقاضا
نمودار محدوده ی تقاضا
همانطور که در نمودار عرضه و تقاضا مشاهده می کنید NZD/USD تا سطح تقاضا افت می کند و دوباره افزایش پیدا می کند. این محدوده ی تقاضا مجددا به حالت قبل بازگشته و موجب تقویت دلار نیوزلند در مقابل دلار آمریکا شده است. برعکس محدوده های حمایتی و مقاومتی که تعداد زیاد برخوردها به منزله ی قدرت آن سطوح می باشد. در مورد عرضه و تقاضا سرمایه گذاران به دنبال محدوده هایی هستند که قبلا در نمودار قیمت ها وجود نداشتند. به همین جهت سرمایه گذاران بعد از تعیین این محدوده ها با اولین ورود قیمت وارد بازار معامله می شوند. اگر محدوده های مشخص شده دوباره در نمودار قیمت احساس شوند یعنی برای بار سوم قیمت ها به این محدوده برسند ارزش آن ها به میزان زیادی افت می کند. زیرا احتمال شکست این محدوده بسیار زیاد است. این امر به علت ذات محدوده ی عرضه و تقاضا می باشد.
در محدوده ی عرضه و تقاضا چه اتفاقی می افتد؟
به نمودار قیمت های عرضه و تقاضا توجه کنید در محدوده ی عرضه، دستورات فروش از گذشته با هر بار برخورد بازار در این محدوده فعال می شوند. این روند ادامه پیدا می کند تا زمانی که دیگر دستور فروشی در محدوده باقی نماند. در این حالت محدوده ی عرضه تمام می شود و راه برای صعود بازار مناسب می شود. سطوح عرضه و تقاضا مانند سطوح حمایتی و مقاومتی احتمال دارد که شکسته شوند. با این شکست وظیفه ی آن ها تغییر می کند. اگر محدوده ی عرضه شکسته شود بعدها می توانید این محدوده را با عنوان تقاضا ببینید و یا برعکس. تبدیل نواحی مختلف به یکدیگر بسیار پر اهمیت می باشد. این تغییرات می تواند از ادامه ی روند یا ابتدای یک روند نوین اتفاق بیفتد.
آکادمی فلفلانی
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
اندیکاتورهای اختصاصی تریدینگ ویو برای بورس تهران
156 بازدید
-
صفر تا صد تحلیل عرضه و تقاضا و نقش آن در بازارهای مالی برای معامله گران
627 بازدید
-
همه آنچه که یک معامله گر باید در رابطه با بهترین اکسپرت فارکس بداند.
435 بازدید
-
تریدر یا معامله گر کیست؟ با یکی از پولسازترین شغل های قرن آشنا شوید!
663 بازدید
-
آیا سبدگردانی خوب است؟ صفر تا صد آنچه که باید بدانید.
336 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.