آموزش الگوی کف دوقلو در تحلیل تکنیکال
در این مقاله به تعریف و آموزش الگوی کف دوقلو در تحلیل تکنیکال، نحوه معامله با آن و نکاتی در رابطه با تعیین حد سود و حد ضرر پرداختیم.
یکی دیگر از الگوهای کلاسیک که در نمودارهای قیمتی مشاهده می کنیم، الگوی کف دوقلو می باشد. این الگو نیز مانند الگوی سقف دوقلو در دسته الگوهای برگشتی قرار می گیرد و از قدرت بسیار زیادی برخوردار می باشد.
در این مقاله با ما همراه باشید تا همه نکاتی که لازم است در رابطه با الگوی کف دوقلو بدانید را به شما بگوییم.
الگوی کف دو قلو به چه شکل است و در کجا دیده می شود؟
این الگو همانطور که از اسمش پیداست، از نظر ظاهری درست برعکس الگوی سقف دوقلو می باشد. در واقع الگوی کف دوقلو متشکل از دو دره به هم چسبیده می باشد که بین آن ها یک قله وجود دارد( شبیه به حرف W). هر چه این دو دره از نظر ارتفاع و بازه زمانی بیشتر به هم شبیه باشند، اعتبار الگو بیشتراست. تصویر الگوی کف دو قلو را در زیر مشاهده می کنید:
الگوی کف دوقلو
همینطور که در تصویر مشاهده می کنید، در انتهای یک روند نزولی که معمولا میان مدت یا طولانی مدت می باشد، قیمت برای اولین بار به سطح حمایتی جدید می رسد ( دره اول شکل می گیرد)، سپس حرکت رو به بالایی خواهد داشت تا به خط مقاومت یا همان خط گردن می رسد ( قله شکل می گیرد). زمانی که از پس شکستن این مقاومت برنمی آید، دوباره تا سطح حمایتی ریزش می کند ( دره دوم شکل می گیرد) و این بار با قدرت بیشتری به سمت مقاومت یا خط گردن حرکت می کند و آن را می شکند. این حرکت می تواند آغاز یک روند صعودی پرقدرت باشد.
خط گردن در الگوی کف دوقلو، همان سطح مقاومتی می باشد که قله را شکل داده است.
توجه داشته باشید که تا زمانی که خط گردن به سمت بالا شکسته نشده باشد، الگوی کف دو قلو کامل نیست. اگر پس از رسیدن نمودار به خط گردن، مجددا حرکت رو به پایینی داشته باشد، الگو به صورت کامل نقض می شود.
کدام نقاط برای ورود مناسب هستند؟
پس از اینکه خط گردن، توسط نمودار به سمت بالا شکست و الگو تکمیل شد، می توانیم وارد شویم. اینجا در واقع نقطه ورود اول است.
ممکن است نمودار پس از حرکت رو به بالای کوچکی، مجدد به سمت خط گردن پایین بیاید؛ به این حالت پولبک گفته می شود. در واقع نمودار ممکن است با قدرت فروشندگان یا اصطلاحا بازار خرسی، به سمت مقاومت شکسته شده برگردد. اما حالا دیگر این مقاومت، نقش حمایت را بازی می کند و نمودار پس از پولبک ( بوسه آخر) به آن، وارد روند صعودی می شود. این نقطه، یعنی نقطه بعد از پولبک، نقطه ورود دوم و مطمئن تر است.
توجه داشته باشید که در بازهای مالی ابدا نمی شود با تکیه بر داده های حاصل از یک الگو تصمیم به ورود به معامله ای را گرفت. پس به شما توصیه می کنیم پس از تشخیص الگوی کف دوقلو، با استفاده از سایر داده ها، روش ها و اندیکاتورها الگو را تایید و سپس اقدام کنید.
حد سود در الگوی کف دوقلو:
پس از شکست خط گردن (خط مقاومت) توسط نمودار در الگوی کف دوقلو، انتظار داریم نمودار به اندازه طول دره ها رشد کند؛ یعنی فاصله خط گردن تا سطح حمایتی. مطابق شکل زیر:
کف دوقلو
حد ضرر در الگوی کف دو قلو:
حد ضرر را معمولا در الگوی کف دو قلو، کمی پایین تر از دره سمت راست در نظر می گیریم.
حد سود و حد ضرر
جمع بندی
الگوی کف دوقلو، جزو الگوهای کلاسیک برگشتی بسیار پر قدرت می باشد. این الگو در انتهای روندهای نزولی مشاهده می شود و شبیه به حرف W می باشد.
برای تکمیل الگو حتما باید خط گردن رو به بالا، توسط نمودار بشکند.
برای داشتن معامله های امن و پرسود تایید الگو با سایر داده ها و روش ها و متعهد ماندن به حد سود و حد ضرر توصیه می شود.
برای آموزش رایگان تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
یکی از منابع تحلیلی برای فعالیت در بازارهای مالی، تحلیل گری و معاملهگری وبسایت دنیای اقتصاد است، سعی کنید همواره تسلط کامل بر روی اخبار داشته باشید، اگرچه این اخبار هیچگاه جایِ تحلیل تکنیکال و یا حتی فاندامنتال (تحلیل بنیادی) و مباحث ارزشگذاری سهام را نمیگیرد.
آکادمی فلفلانی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.