صفر تا صد تحلیل عرضه و تقاضا و نقش آن در بازارهای مالی برای معامله گران
در این مقاله ابتدا به آموزش و تحلیل عرضه و تقاضا پرداختیم. سپس نحوه استفاده از آن را در بازارهای مالی در جهت تحلیل نمودارها توضیح دادیم.
تحلیل عرضه و تقاضا (Supply and demand)، از مبانی و مفاهیم بسیار مهم در تمام جوانب اقتصادی از جمله بازار های مالی می باشد. در نگاه کلی قیمت، تابعی از رقابت همیشگی میان فروشندگان و خریداران در همه بازارها می باشد. به این صورت که هر دو دسته همیشه به دنبال منافع خود هستند. خریداران به دنبال قیمت های پایین تر برای خرید هستند و فروشندگان به دنبال قیمت های بالاتر برای کسب سود بیشتر. در ادامه با ما همراه باشید تا به تفضیل به تحلیل عرضه و تقاضا بپردازیم.
به طور کلی با تغییر در میزان عرضه و تقاضا در مورد هر نوع کالا یا خدماتی، قیمت ها تغییر می کند. اجازه دهید این دو مفهوم را به صورت جداگانه بازکنیم:
تقاضا (Demand)
تقاضا همان میزان کالا یا خدماتی است که خریداران ( تقاضا کنندگان) مایل به دریافت و خرید آن هستند.
قانون تقاضا می گوید در صورتی که سایر عوامل را ثابت و بدون تغییر در نظر بگیریم، هر چه قیمت بالاتر باشد، تقاضا کمتر و هر چه قیمت پایین تر باشد، تقاضا بیشتر است.
عرضه (Supply)
به میزانی از کالا یا خدماتی که تولید کنندگان یا ارائه دهندگان ( عرضه کنندگان) حاضرند به ازای قیمت مناسبی در اختیار مصرف کندگان ( تقاضا کنندگان) قرار دهند، عرضه گفته می شود.
قانون عرضه می گوید در صورتی که سایر عوامل ثابت و بی تغییر باشد، هر چه قیمت بالاتر باشد، تمایل برای عرضه بیشتر است و هر چه قیمت پایین تر باشد، این تمایل کمتر است.
تعادل میان عرضه و تقاضا
در نمودار زیر رابطه میزان ( quantity) عرضه و تقاضا را با قیمت ( price) مشاهده می کنیم:
تحلیل عرضه و تقاضا
همینطور که در تحلیل عرضه و تقاضا گفتیم و در نمودار مشاهده می کنیم، در قیمت های بالاتر، کمبود تقاضا و افزایش عرضه اتفاق می افتد. این افزایش عرضه به قیمت فشار می آورد و آن را دوباره به سمت تقطه تعادل پایین می کشد.
از طرف دیگر در قیمت های پایین تر، افزایش تقاضا و کاهش عرضه را داریم، که این مسئله خود باعث بالا رفتن قیمت تا نقطه تعادل می شود.
تحلیل عرضه و تقاضا در بازارهای مالی
عرضه و تقاضا، همچون سایر حوزه های اقتصادی، در بازارهای مالی نیز، نقش تعیین کننده ای در رابطه با قیمت دارد.
در رابطه با تحلیل عرضه و تقاضا در نمودار قیمتی، باید ابتدا به دو اصل ساده اما اساسی زیر آگاه باشیم:
- زمانی که تقاضا بیشتر از عرضه باشد، نمودار وارد روند صعودی با کندل های سبز و بلند می شود.
- زمانی که عرضه بیشتر از تقاضا باشد، نمودار وارد روند نزولی با کندل های بزرگ و قرمز می شود.
زمانی که هر کدام از دو حالت فوق رخ دهد، به این معناست که تعادل میان عرضه و تقاضا از بین رفته است. در این حالت یکی از آن ها به بازار غالب می شود. یک معامله گر حرفه ای پس از شناسایی مناطق عرضه یا تقاضا، می تواند با ورود در پوزیشن مناسب به سود برسد.
چگونه مناطق عرضه و تقاضا را در نمودارها تشخیص دهیم؟
اولین کاری که باید در مورد شناسایی نقاط عرضه و تقاضا انجام دهید این است: باتوجه به اطلاعاتی که در بالا گفتیم؛ یعنی مشاهده کندل های بلند قرمز یا سبز، عدم تعادل میان عرضه و تقاضا را در نمودار تشخیص دهید.
حال اگر فقط کندل های بلند و سبز را در نظر بگیریم و نقطه شروع آن ها را روی نمودار مشخص کنیم، به یک ناحیه یا منطقه می رسیم که به آن ناحیه تقاضا گفته می شود. در این نقطه که درنمودار با رنگ آبی مشخص شده است و قیمت در کف خود قرار دارد، خریداران شروع به خرید می کنند.
حالا کندل های بلند و قرمز را در نظر می گیریم و نقطه شروع آن ها را روی نمودار مشخص می کنیم. به یک ناحیه یا منطقه می رسیم که به آن ناحیه عرضه گفته می شود و روی نمودار ب رنگ قرمز مشخص شده است. در این نقطه که قیمت در سقف قرار دارد، فروشندگان، شروع به فروش می کنند.
به نمودار زیر توجه کنید:
تحلیل عرضه و تقاضا روی نمودار
از دیگر روش های تشخیص مناطق عرضه و تقاضا روی نمودار ها می توان به روش های زیر اشاره کرد:
- سطوح فیبوناچی
- نواحی مقاومتی و حمایتی
- اندیکاتور عرضه و تقاضاAuto supply and demand zone
برای آموزش رایگان تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
یکی از منابع تحلیلی برای فعالیت در بازارهای مالی، تحلیل گری و معاملهگری وبسایت دنیای اقتصاد است، سعی کنید همواره تسلط کامل بر روی اخبار داشته باشید، اگرچه این اخبار هیچگاه جایِ تحلیل تکنیکال و یا حتی فاندامنتال (تحلیل بنیادی) و مباحث ارزشگذاری سهام را نمیگیرد.
آکادمی فلفلانی
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
همه آنچه که یک معامله گر باید در رابطه با بهترین اکسپرت فارکس بداند.
300 بازدید
-
تریدر یا معامله گر کیست؟ با یکی از پولسازترین شغل های قرن آشنا شوید!
462 بازدید
-
آیا سبدگردانی خوب است؟ صفر تا صد آنچه که باید بدانید.
243 بازدید
-
پولبک چیست؟ آنچه تحلیلگران تکنیکال باید بدانند.
451 بازدید
-
تسه یا اوراق تسهیلات مسکن چیست؟
279 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.