نمودار سه خط شکست از تعریف تا استراتژی معاملاتی
مقدمه
نمودارهای سه خط شکست یک سری مستطیل، خطوط عمودی هستند که بر پایه تغییر قیمت رسم میشوند مانند نمودارهای، رنکو، کاگی نقطه و رقم در نمودار سه خط شکست نیز گذر زمان نادیده گرفته میشود.
نمودارهای سه خط شکست به خاطر تعداد خطوطی که به طور معمول به کار میرود، این گونه نامگذاری شده اند. این نمودارها را استیون نایسون برای نخستین بار با انتشار کتاب فراتر از نمودارهای شمعی به آمریکایی ها معرفی کرد.
تشکیل نمودار سه خط شکست و سیگنال فروش
تحلیل
مواردی که در ادامه آمده، قواعد اصولی معامله بر پایۀ نمودار سه خط شکست است:
- هنگامی که پس از سه خط سیاه نزدیک به هم کنار) (هم یک خط سفید ایجاد شد خط بازگشت سفید خرید کنید.
- هنگامی که یک خط سیاه خط بازگشتی (سیاه پس از سه خط سفید پدیدار شد، فروش انجام دهید.
- هنگامی که در بازار روند وجود ندارد و خطوط پشت سر هم سیاه و سفید میشوند از معامله کردن خودداری نمایید.
یکی از خوبیهای نمودار سه خط شکست این است که مقدار قراردادی ثابتی به عنوان مقدار بازگشت وجود ندارد بلکه این رفتار قیمت است که نشان میدهد بازگشت رخ داده است یا نه بدی نمودارهای سه خط شکست این است که در آنهـا زمـانـی نـشانه داده میشود که شکل گیری روند جدید در حال رخ دادن است. اما بسیاری از معامله گران ترجیح میدهند که سیگنالها را دیر دریافت کنند اما در عوض روندهای بزرگی را دریافت کنند.
شما میتوانید حساسیت معیار بازگشت را با تغییر تعداد خطوط شکست تنظیم کنید. برای نمونه معامله گرانی که کوتاه مدت کار میکنند میتوانند شکستهای دو خطی را به کار ببرند تا بازگشتهای بیشتری را مشاهده کنند اما کسی که طولانی مدت تر کار میکند می تواند شکستهای ۴ خطی یا ۱۰ خطی را به کار ببرد تا تعداد بازگشتها را کمتر کند.
در ژاپن سه خط شکست از همه رایج تر است. استیون نایسون پیشنهاد میکند که نمودارهای سه خط شکست در کنار نمودارهای شمعی به کار گرفته شوند همچنین پیشنهاد میکند که نمودارهای سه خط شکست برای تعیین روند غالب و نمودارهای شمعی برای تعیین زمان ورود به معاملات به کار گرفته شوند.
نمودار سه خط شکست
ترسیم و محاسبه
نمودارهای شکست خط معمولاً بر پایهٔ قیمتهای بسته شدن هستند.
قواعد کلی برای به دست آوردن نمودار شکست خط در زیر آمده اند: اگر قیمت از بیشینهٔ قیمت خط پیش از خود بیشتر شد یک خط سفید جدید کشیده میشود.
اگر قیمت از کمینه خط پیش از خود پایینتر رفت یک خط جدید سیاه رسم میشود.
اگر قیمت نه از خط پیش از خود نه بالاتر رفت و نه پایینتر هیچ خطی کشیده نمیشود.
در یک نمودار سه خط شکست اگر حرکت قیمت در یک جهت به اندازه ای قوی باشد که سه خط یک رنگ پشت سر هم تشکیل شوند برای اینکه یک خط جدید تشکیل شود قیمت باید به اندازه کران بالا یا پایین سه خط آخر بازگردد: اگر افزایش قیمت به اندازه ای قوی باشد که سه خط سفید پشت سر هم تشکیل شود، آنگاه قیمت باید از پایینترین نقطهٔ سه خط سفید آخر پایین تر رود تا یک خط سیاه تشکیل شود.
اگر کاهش قیمت به اندازه ای قوی باشد که سه خط مشکی پشت سر هم ایجاد شوند قیمت باید از بالاترین نقطه آن سه خط مشکی بالاتر رود تا یک خط سفید کشیده شود. (سه خط شکست)
نمودار شاخص کل بورس (سه خط شکست)
پیشنهاد میکنم راجع به نمودارهای رنکو (لینک) و همچنین کاگی (لینک) نیز مطالعه کنید.
منبع: کتاب راهنمای کامل اندیکاتورها و نمودارهای رایج در تحلیل تکنیکال اثر استیون بی. اکلیس نشر چالش
آکادمی فلفلانی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.